Συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με τον Πρέσβη της Κούβας – Καταδίκη της πολιτικής των ΗΠΑ

«Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, συναντήθηκε χθες με τον Πρέσβη της Κούβας στην Κύπρο, Angel Gustavo Suarez. Τον ΓΓ συνόδευε η Βέρα Πολυκάρπου, επικεφαλής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στις δύο χώρες.

Σε ότι αφορά στο Κυπριακό στην επόμενη μέρα μετά τις Προεδρικές εκλογές, ο ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ τόνισε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι πρέπει να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες από εκεί που έμειναν το 2017 με στόχο την επίτευξη λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Σε σχέση με αυτό έκφρασε ευχαριστίες για τη διαχρονική συνεπή θέση και υποστήριξη της Κούβας προς τη δίκαιη υπόθεση της Κύπρου σε όλα τα διεθνή βήματα και οργανισμούς.

Ο Στέφανος Στεφάνου επαναβεβαίωσε την σταθερή αλληλεγγύη και στήριξη του ΑΚΕΛ στην Κούβα στον αγώνα της για υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της και της επιλογής της πορείας ανάπτυξης της. Καταδίκασε την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ να συμπεριλάβουν την Κούβα στον κατάλογο «καθεστώτων που υποθάλπτουν την τρομοκρατία» ως ενέργεια που δεν υποβοηθά τον σεβασμό και ειρηνική συνεργασία ανάμεσα στα κράτη στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Τέλος εκφράστηκε η επιθυμία περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Κούβα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy