Συνάντηση Κασουλίδη-Σακελλαροπούλου – «Απαράδεκτες οι αξιώσεις της Τουρκίας»

Στις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας για λύση δυο κρατών και στη συνεχιζόμενη προκλητικότητα, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Υποδεχόμενη τον κ. Κασουλίδη η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι η προηγούμενη εμπειρία του στη θέση αυτή αποτελεί εγγύηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κυπριακού ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Παράλληλα, ανέφερεότι η εμμονή της Τουρκίας στις απαράδεκτες αξιώσεις για λύση δύο κρατών και «ισότιμης κυριαρχίας» αυτών, καθώς και η συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα στα Βαρώσια, στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,  δεν πρόκειται να κάμψουν την προσήλωση στην ευόδωση των προσπαθειών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Από την πλευρά του ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού προς τον ελληνικό, ανέφερε ότι η συμπόρευση αυτή αποτελεί το κύριο στήριγμα του κυπριακού αγώνα και τόνισε ότι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια λειτουργική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια, όπως ακριβώς προβλέπουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί πάγια πυξίδα της Κύπρου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.