Συνάντηση Μαυρογιάννη με φορείς του Πολιτισμού: «Ο Πολιτισμός είναι η πυξίδα μας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του τόπου»

Συναντήσεις με μέλη της Ομοσπονδίας Θεατρικών Φορέων Κύπρου, αλλά και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), πραγματοποίησε σήμερα στα Γραφεία του Επιτελείου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά την πρώτη συνάντηση, έγινε αναφορά για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του θεάτρου, όπως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται στις επιχορηγήσεις, αλλά και ο παραγκωνισμός που βιώνει το θέατρο και εν γένει ο Πολιτισμός, κατά τα τελευταία χρόνια.


Τονίστηκε επίσης η ανάγκη, για την αναβάθμιση του Πολιτισμού και τον ρόλο του κράτους προς αυτή την κατεύθυνση. Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, το κράτος οφείλει να είναι αρωγός προς στον Πολιτισμό, να στηρίζει και να αφουγκράζεται τους ανθρώπους που τον αποτελούν, καθώς είναι η πυξίδα μας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον της πνευματικής μας εξέλιξης.

Θέση μας, είναι η σημαντική αύξηση των κονδυλίων για τον Πολιτισμό, με διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στην κατανομή τους και απαλλαγή από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στη χορήγησή τους.

Παράλληλα, προτείνουμε τη ριζική αναθεώρηση των κριτηρίων για Επιχορήγηση των Φορέων του Πολιτισμού. Ταυτόχρονα, διεκδικούμε συμπερίληψη των Τομέων Πολιτισμού και Δημιουργίας, στους τομείς στους οποίους θα διατεθούν κονδύλια στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως ακριβώς συμβαίνει στα πλείστα ευρωπαϊκά κράτη και όπως προέτρεψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.