Συνάντηση Μαυρογιάννη-ΟΛΤΕΚ: Η τεχνική εκπαίδευση να λάβει τη θέση που της αρμόζει

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Συνάντηση με τη Γραμματεία της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ), πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε, συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα που αφορούν την τεχνική εκπαίδευση. Θέματα όπως, η αναβάθμιση της διδακτέας ύλης, η ουσιαστική διασύνδεση των Τεχνικών Σχολών με την αγορά εργασίας, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, η Παιδεία αποτελεί την καλύτερη επένδυση για την κοινωνική, την οικονομική και την πνευματική ανάπτυξη, του τόπου και των ανθρώπων του, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι, μέσα από τη συζήτηση ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης.Am Oltek 1 Scaled

«Οι εισηγήσεις που κατατέθηκαν στη συνάντηση, θα μας βοηθήσουν στη διαμόρφωση των τελικών θέσεων που θα καταγραφούν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», τόνισε.

Υπογράμμισε ότι, ο ρόλος της τεχνικής εκπαίδευσης είναι κομβικής σημασίας, στη διαμόρφωση της κοινωνίας του αύριο και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου υπογράμμισε ότι, πρέπει όλοι οι φορείς να συνεισφέρουν ούτως ώστε, η τεχνική εκπαίδευση να λάβει τη θέση που της αρμόζει, για να μπορέσει με τη σειρά της να φέρει εις πέρας την αποστολή της.

Αναφερόμενος σε ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τεχνική εκπαίδευση, αυτό της προκατάληψης, τόνισε πως πρέπει να καταπολεμηθεί με τη σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei