Συνάντηση Μαυρογιάννη – Σιζόπουλου: Συμφωνία για ανοικτή γραμμή επικοινωνίας

Ανοικτή γραμμή επικοινωνίας κρατούν Μαρίνος Σιζόπουλος και Ανδρέας Μαυρογιάννης με βάση τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ μετά τη συνάντηση στα γραφεία του κινήματος εν όψει των αποφάσεων του Κινήματος για τις Προεδρικές του 2023, ενώ ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων.

Ερωτηθείς κατά πόσον η ΕΔΕΚ είναι ανοικτή σε μια συνεργασία με τον κ. Μαυρογιάννη για τις προεδρικές εκλογές, ο Πρόεδρος του Κινήματος ανέφερε ότι το κίνημα δεν έχει προκαταλήψεις.

Στόχος όπως είπε είναι να καταγραφούν οι συγκλήσεις και αποκλίσεις έτσι ώστε να ληφθούν οι ορθές αποφάσεις στα Συλλογικά Όργανα στη βάση μιας ορθολογιστικής και αξιοκρατικής προσέγγισης. Σημείωσε ότι για την ΕΔΕΚ είναι σημαντική προτεραιότητα η συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα καθώς όπως είπε, καταγράφουν μεταξύ τους τις περισσότερες συγκλήσεις και τις ολιγότερες, όμως αυτό δεν τους στερεί το δικαίωμα να δουν υποψήφιους που στηρίζονται από άλλα κόμματα.

Ως προς το κατά πόσον καταγράφηκαν σήμερα συγκλήσεις, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι με τον κ. Μαυρογιάννη δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες, όμως επί των βασικών αρχών που συζητήθηκαν υπήρξαν και συγκλήσεις αλλά και αποκλίσεις που θα τεθούν ενώπιον των συλλογικών οργάνων τα οποία θα δώσουν στην ηγεσία κατεύθυνση για το πώς θα προχωρήσει το κίνημα.

Στον κ. Σιζόπουλο τέθηκε επίσης το ερώτημα ως προς το πότε αναμένονται αποφάσεις από την ΕΔΕΚ.

Mavrogiannis Sizopoulos 7 Scaled

Όπως είπε, αν και η ανοικτή πολιτική συγκέντρωση οριοθέτησε τέλος Μαίου τις αποφάσεις για τις Προεδρικές, εντούτοις οι εξελίξεις όπως έχουν διαμορφωθεί και η ασάφεια στο πολιτικό σκηνικό υποχρεώνουν το Κίνημα να δώσει κάποια παράταση στη λήψη απόφασης, καθώς είναι σημαντικό να μην υπάρξουν βεβιασμένες αποφάσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, ισχύει η αρχαία ρήση “σπεύδε βραδέως”.

Μαυρογιάννης: Δεν μπορούν να παρακαμφθούν τα πολιτικά κόμματα

Ο κ. Μαυρογιάννης ερωτήθηκε κατά πόσον το ότι στηρίζεται από το ΑΚΕΛ του στερεί το στοιχείο του ανεξάρτητου υποψηφίου, ανέφερε ότι αντίθετα η διαδικασία αυτή θα διασφαλίσει την ανεξαρτησία της υποψηφιότητας του κάνοντας την απόλυτα αξιόπιστη.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούν να παρακαμφθούν τα πολιτικά κόμματα καθώς όπως είπε, εάν θέλεις να είσαι αξιόπιστος στην Κύπρο χρειάζεται η κομματική στήριξη.

Mavrogiannis Sizopoulos 2 1 Scaled

Τόνισε ότι δεν θα ήταν ορθό να εξαγγείλει υποψηφιότητα πριν κάνει επαφές με πολιτικές δυνάμεις, ενώ όπως είπε, είναι χρέος του να έρθει σε επαφή με τα κόμματα και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεσή τους.

Ο κ. Μαυρογιάννης γνωστοποίησε ότι στις έξι το απόγευμα θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών του με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριο Κάρογιαν, ενώ σε σημείο που θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα αναμένεται και συνάντηση με το κίνημα Οικολόγων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.