Συνάντηση Μαυρογιάννη με Σύν. Εργολαβών Οικοδομών Κύπρου: «Όταν ευημερεί ο κατασκευαστικός τομέας, ευημερεί και η Κύπρος»

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποίησε με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδόμων Κύπρου, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον κατασκευαστικό τομέα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν, ζητήματα όπως η αύξηση που σημειώθηκε στο κατασκευαστικό κόστος, κυρίως λόγω της ανόδου στις τιμές των δομικών υλικών και των καυσίμων, όπως επίσης και η ανάγκη για επαρκή στελέχωση του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδόμων και Τεχνικών Έργων. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη για επαναφορά του όρου της διαιτησίας στα συμβόλαια, το αίτημα της Ομοσπονδίας για άρση του Ετεροβαρούς των Συμβολαίων για Έργα του Δημοσίου και η επέκταση της ισχύος του άρθρου 11Β του περί ΦΠΑ Νόμου, σε όλα τα βασικά δομικά υλικά.

Από πλευράς του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, στη διάρκεια του εποικοδομητικού διαλόγου που αναπτύχθηκε, επεσήμανε πως όταν ευημερεί ο κατασκευαστικός τομέας, ευημερεί και η Κύπρος.

«Είναι στην έγνοια μας να πηγαίνουν καλά οι σημαντικοί τομείς της οικονομίας και ο κατασκευαστικός τομέας είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Είναι κατά κάποιο τρόπο η ναυαρχίδα της κυπριακής οικονομίας τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε.

Σημείωσε πως, σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου να είναι και ο ίδιος και οι συνεργάτες του σε θέση να κατανοήσουν πλήρως τις ανάγκες της κατασκευαστικής βιομηχανίας και να εφαρμόσουν τις κατάλληλες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην ευημερία του τομέα.

«Υπάρχει ένα ζήτημα με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τα τελευταία χρόνια, που επέφερε σημαντικές στρεβλώσεις. Ζούμε σήμερα όλα αυτά τα αποτελέσματα με την έλλειψη οικιστικών μονάδων και τα πολύ υψηλά ενοίκια», ανέφερε.

Αυτό που χρειάζεται, τόνισε, είναι μία ισορροπημένη προσέγγιση και αντίληψη, που να έχει στο επίκεντρο της την ίση και δίκαιη ανάπτυξη ολόκληρης της Κύπρου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.