Συνάντηση Μαυρογιάννη-Ύπατου Αρμοστή ΗΒ: «Η αγαστή συνεργασία Κύπρου-ΗΒ μπορεί να συνδράμει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου, Irfan Siddiq, πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση που διεξήχθη στα Γραφεία του Επιτελείου, αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος γύρω από το Κυπριακό Ζήτημα, την παρούσα πολιτική σκηνή του κράτους μας, αλλά και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Κύπρου, αλλά και ο οικονομικός και γεωπολιτικός αντίκτυπος που προκαλεί η εισβολή στην Ουκρανία.Αμ01 3

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, μετά το πέρας της συνάντησης, επισήμανε ότι μοιράστηκε με τον κ. Siddiq το πλάνο και την προσέγγισή του για την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Κύπρου-Η.Β. τόνισε ότι, κατά την εκτίμησή του είναι πολύ καλές και βελτιώνονται συνεχώς, προς όφελος των δύο μερών, αλλά και της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Από την πλευρά του, ο κ. Siddiq ανέφερε πως το Ηνωμένο Βασίλειο είχε εξαιρετική σχέση κατά το παρελθόν με τον ο κ. Μαυρογιάννης, ως επικεφαλής διαπραγματευτής.

«Ως ο νέος Ύπατος Αρμοστής, είναι σημαντικό για μένα να οικοδομήσω καλές σχέσεις με όλους τους σημαντικούς πολιτικούς παράγοντες και όλους τους βασικούς υποψηφίους, για να κατανοήσω τις θέσεις τους», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.