Συνάντηση Νούλαντ με Στιούαρτ κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, είχε κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κα. Νούλαντ ανέφερε πως η συνάντηση έγινε “για να συζητήσουμε τις κρίσιμες μας προσπάθειες για προώθηση της οικοδόμησης ειρήνης στο νησί μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο”.

Εξάλλου, σε άλλη ανάρτησή της, η κα. Νούλαντ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για την υποδοχή της στην Κύπρο. “Είμαστε υπερήφανοι για το πόσα έχουμε επιτύχει στις διμερείς μας σχέσεις και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να προχωράμε προς τα μπρος”, ανέφερε.

Η κα. Νούλαντ σημείωσε ακόμη, σε άλλη ανάρτηση, πως ευχαρίστησε τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, για τη στήριξη της Λευκωσίας στην Ουκρανία και την ισχυρή καταδίκη “του προμελετημένου και άγριου πολέμου του κ. Πούτιν. Συζητήσαμε επίσης για τις ευκαιρίες για συνεργασία και στήριξη των ΗΠΑ για επιστροφή στις συνομιλίες για λύση στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.