Συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ με Ομοσπονδία Γονέων για τα τετράμηνα – Κάλεσμα σε ΥΠΠΑΝ για αλλαγές

Δεν αποκλείονται απεργιακά μέτρα από τους καθηγητές

Συνάντηση με την νέα ηγεσία της Ομοσπονδίας Γονέων, θα έχει την Δευτέρα η ΟΕΛΜΕΚ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Γ.Γ της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε ότι θα συζητήσουν το θέμα των εξετάσεων τονίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές αν γίνουν, θα είναι για την νέα σχολική χρονιά.

Πάντως ο κύριος Χατζησάββας ανέφερεότι η ΟΕΛΜΕΚ τάσσεται υπέρ της κατάργησης της ενδιάμεσης εξέτασης τον Γενάρη.

Χθες συνεδρίασε το Δ.Σ της ΟΕΛΜΕΚ και ο κύριος Χατζησάββας ανέφερε ότι υπάρχει αναστάτωση ανάμεσα στους καθηγητές μαθηματικών, αφού πρόσφατα τους ενημέρωσαν οι επιθεωρητές του Υπουργείου Παιδείας, να μην δώσουν έμφαση σε συγκεκριμένο αντικείμενο διδασκαλίας, κάτι με το οποίο οι καθηγητές διαφωνούν.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να εγκύψει ιδιαίτερα στις εξετάσεις στο γυμνάσιο και χαρακτήρισε ως αψυχολόγητο και αντιπαιδαγωγικό μέτρο, τα παιδιά της Β’ και Γ’ τάξης να παρακάθονται σε εξετάσεις την ίδια μέρα για 3 μαθήματα: Χημεία, Βιολογία και Φυσική.

Ο ΓΓ της ΟΕΛΜΕΚ κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε αλλαγές και να μην εκλάβει ως αδυναμία το γεγονός ότι οι καθηγητές δεν έχουν προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα μέχρι στιγμής, αφού δεν αποκλείεται να αποφασιστεί κάτι τέτοιο το επόμενο διάστημα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy