Συνάντηση ΠΕΟ με Cyta – Επανέλαβε τη θέση της ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών η ΠΕΟ

Τη θέση αρχής της ΠΕΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, επανέλαβε στην πρόεδρο του ΔΣ της Cyta Ρένα Ρουβιθά Πάνου ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ, κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου και ο Γραμματέας και Αναπληρωτής Γραμματέας της Κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ- CYTA Δώρος Θεοδώρου και Νίκος Καρατζιάς, αντίστοιχα, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι η Cyta πρέπει να παραμείνει οργανισμός κοινής ωφελείας και ότι η Cyta μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό.


Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν περιθώρια εκσυγχρονισμού στο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Αρχής ώστε η Cyta να είναι ένας σύγχρονος και ευέλικτος οργανισμός κοινής ωφελείας.

Σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΓΓ της Ομοσπονδίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το διάλογο και τις υγιείς εργασιακές σχέσεις που υπάρχουν στη Cyta, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν μορφές απασχόλησης που έχουν χρησιμοποιηθεί από την Αρχή, όπως προσωπικά συμβόλαια και αγορά υπηρεσιών, που συνιστούν απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνουν καθεστώς.

Επίσης, ο ΓΓ της ΠΕΟ εξέφρασε στην Πρόεδρο του ΔΣ της Cyta την πικρία της Ομοσπονδίας για τις πρόσφατες αναξιοκρατικές ανελίξεις και προαγωγές και πρόσθεσε ότι τα φαινόμενα αυτά πλήττουν πρώτα και κύρια τον ίδιο τον Οργανισμό και η ΠΕΟ δεν πρόκειται να μείνει απαθείς εκεί που εμφανίζονται.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΟ, ο κ. Κυρίτσης ζήτησε από την πρόεδρο του ΔΣ της Cyta την υλοποίηση της συμφωνίας ανώτατου επιπέδου που έγινε στο Προεδρικό, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με βάση την οποία και η Cyta οφείλει να μπει άμεσα σε διάλογο με τις συντεχνίες του Οργανισμού, ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή ρύθμιση στο ζήτημα του Ταμείου Υγείας.


Ανέφερε ότι η μονομερής κατάργηση ταμείων των εργαζομένων παραβιάζει τις συλλογικές συμβάσεις κάτι που δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ επανάφερε και το αίτημα για συμμετοχή της ΠΕΟ στο Συμβούλιο Προσωπικού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κ. Ρουβιθά Πάνου είπε ότι στόχος του ΔΣ είναι η βιωσιμότητα και η διατήρηση της αξίας της Cyta, καθώς και η διατήρηση του κοινωνικού προσώπου του Οργανισμού. Ανέφερε επίσης πως η Cyta προχωρεί σε σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία, προσθέτοντας ότι το τεχνολογικό υπόβαθρο του Οργανισμού αποτελεί το θεμέλιο για δημιουργία προϊόντων νέας γενιάς που θα αποφέρουν έσοδα.

Σχολιάζοντας την αναφορά του ΓΓ της ΠΕΟ για τις απορυθμισμένες μορφές εργασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΟ, η πρόεδρος του ΔΣ της Cyta είπε ότι ο Οργανισμός δεν είναι θετικός σε αυτές τις μορφές απασχόλησης αλλά αναγκάστηκε να τις υιοθετήσει λόγω του παγώματος προσλήψεων που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια. Δεσμεύτηκε παράλληλα ότι δεν θα συνεχιστούν οι προσλήψεις με αυτό το καθεστώς σημειώνοντας πως αυτό είναι και απόφαση του ΔΣ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.