Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ με πρώην μέλος της ε/κ αποστολής στο Κραν Μοντανά

Συνάντηση με τον Λέκτορα και πρώην μέλος της ελληνοκυπριακής αποστολής στο Κραν Μοντανά, Ανδρέα Συμεού, με θέμα το Κυπριακό, είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στα πλαίσια του κύκλου επαφών του με προσωπικότητες, τεχνοκράτες, πολιτικά κόμματα και στις δύο κοινότητες ενόψει και της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη.

Ανακοίνωση του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι ο κ. Συμεού είναι έμπειρος τεχνοκράτης για τα θέματα περιουσιακού και διετέλεσε για σειρά ετών μέλος σε διαπραγματευτικές ομάδες στο κεφάλαιο του περιουσιακού αρκετών διακυβερνήσεων.

0πως ανέφερε ο Υπεύθυνος Διεύθυνσης Κυπριακού στο ΔΗΣΥ, Χαράλαμπος Σταυρίδης ο οποίος συνόδευε τον κ. Νεοφύτου, θα πρέπει όλοι να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθεια να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας βασισμένη στην πολιτική ισότητα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Συμεού συνεχάρη τον κ. Νεοφύτου για την πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε δεδομένου ότι το κυπριακό βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση του από τον καιρό της γένεσής του. Ανέφερε ότι ο ίδιος έχει ζήσει όλες τις φάσεις του κυπριακού και ότι τώρα «αυτή τη στιγμή περνούμε την κρίσιμη φάση. Είναι η ώρα που είτε θα επανενώσουμε τον τόπο μας είτε θα οδηγηθούμε προς οριστική διχοτόμηση».

Εξέφρασε την προθυμία του να βοηθήσει στο θέμα του περιουσιακού, το οποίο είναι ένα περίπλοκο θέμα ώστε για να εξευρεθεί μια λύση τόσο στο συγκεκριμένο αυτό κεφάλαιο αλλά και στο γενικότερο πρόβλημα του κυπριακού.

Απηύθυνε επίσης μήνυμα προς όλους τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες εκτοπισμένους οι οποίοι έχουν περιουσίες στα κατεχόμενα ότι χωρίς λύση του κυπριακού δεν υπάρχει λύση στο περιουσιακό πρόβλημα, οι δυσκολίες θα μεγαλώνουν συνεχώς και η δυνατότητα επιστροφής θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. «Πρέπει να δώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, ο καθένας από το δικό του πόστο για να εξευρεθεί μια λύση μέσα στα πλαίσια της συμφωνημένης μορφής λύσης ούτως ώστε να επανενωθεί επιτέλους ο τόπος μας», κατέληξε.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Σταυρίδης είπε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ενημερώθηκε «γι’ αυτό το πολύ κρίσιμο κεφάλαιο και τις πτυχές του που ακόμη παραμένουν ανοικτές».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.