Συνάντηση ΠτΔ – Τραπεζών για τα δάνεια σε επιχειρήσεις

Το πακέτο μέτρων για την οικονομία στάλθηκε στην Κομισιόν για έγκριση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη συνάντηση με εκπροσώπους των τραπεζών, για το θέμα της διοχέτευσης δανείων σε επιχειρήσεις μέσα από τα σχέδια τα οποία εξαγγέλθηκαν.

Τη συνάντηση προανήγγειλε χθες ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ανέφερε επίσης ότι το πακέτο των μέτρων για στήριξη της οικονομίας στάλθηκε για έγκριση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Εν τω μεταξύ ο Κ. Πετρίδης προανήγγειλε επίσης ότι εντός των ημερών και πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, θα κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 220 εκατ. ευρώ, που αφορά 120 εκατ. ευρώ για τα σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και 100 εκατ. ευρώ για το σχέδιο απευθείας επιδότησης μικρών επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού. Ανέφερε ακόμη ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας έχει δημοσιονομικό αντίκτυπο 400 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένων και των φοροελαφρύνσεων που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 27 Μαΐου.

Αναφερόμενος στο Πανευρωπαϊκό Σχέδιο Εγγυήσεων, από το οποίο θα αντληθούν 300 – 400 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση δανείων σε επιχειρήσεις, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου. Επίσης, για την επιδότηση του επιτοκίου είπε ότι η πρώτη καταβολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαρτίου 2021.