Συνάντηση Σ. Λίλι – ΡΤΚ: Η Βρετανία επιμένει σε λύση ΔΔΟ και θα συνεισφέρει στην πενταμερή με νέες ιδέες

Ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Στίβεν Λίλι, επαναβεβαίωσε τη θέση της Βρετανίας για λύση του Κυπριακού στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, ενώ είπε ότι η χώρα του θα συνεισφέρει στην άτυπη πενταμερή με νέες ιδέες για να εξευρεθεί κοινό έδαφος.

Ο κ. Λίλι, συναντήθηκε την Τρίτη στα κατεχόμενα, με τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχιουρμάν και τον Γραμματέα Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος, Φικρί Τορός και συζήτησαν για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΤΚ, ο κ. Λίλι επαναβεβαίωσε τη θέση της Βρετανίας για λύση του Κυπριακού στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, που ευθυγραμμίζεται με όλα τα σχετικά ψηφίσματα και τις παραμέτρους του ΟΗΕ.

Ο Ύπατος Αρμοστής, προστίθεται, ανέφερε στην αντιπροσωπεία του ΡΤΚ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταβάλει ειδική προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί αποτέλεσμα στην πενταμερή, ενώ θα συνεισφέρει στη συνάντηση με νέες ιδέες για να εξευρεθεί κοινό έδαφος, που θα μπορέσει να προετοιμάσει τον δρόμο για διαπραγματεύσεις προσανατολισμένες σε αποτελέσματα.

Συζήτησαν επίσης το ζήτημα της διακίνησης Βρετανών πολιτών, που επισκέπτονται το νησί μετά το Brexit, ενώ αντάλλαξαν πληροφορίες σε σχέση με τα νέα δεδομένα για τον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.