Συνάντηση σήμερα για τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων – Δεν έχουν ακόμα πρόταση από ΟΑΥ οι γιατροί

Συνάντηση με τον ΟΚΥΠΥ μετά από οδηγίες του Υπουργού Υγείας θα έχει σήμερα το μεσημέρι η ΠΑΣΥΚΙ για τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων.

Ο Σωτήρης Κούμας ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι οι κυβερνητικοί ιατροί δεν έχουν στα χέρια τους την πρόταση του ΟΑΥ, για την λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ δήλωσε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν εργασιακά θέματα. Διερωτήθηκε ποιοι ιατροί θα στελεχώσουν τα εφημερεύοντα ιατρεία, ποια θα είναι τα ωράρια αλλά και πως θα λειτουργήσει το σύστημα. Εξέφρασε ακόμα απορία αν θα υπάρχουν αστικά και αγροτικά κέντρα, για κάλυψη όλων των ασθενών. Επίσης ο κ. Κούμας είπε ότι θα είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιηθούν οι υποδομές των δημόσιων νοσηλευτηρίων για τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων. Ακόμα είπε ότι, ενώ ήταν ευθύνη του ΟΑΥ να σχεδιάσει και να συζητήσει το θέμα αυτό, τώρα γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί η πίεση σε επίπεδο του δημόσιου τομέα και να τα βρουν μεταξύ τους γιατροί και ΟΚΥΠΥ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι ο Οργανισμός ετοιμάζει εισηγήσεις για τη λειτουργία εφημερευόντων ιατρείων, λέγοντας ότι θα σταλούν στο Υπουργείο Υγείας εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η ευθύνη για τη λειτουργία τους ανήκει στον ΟΑΥ. Σημείωσε ότι την προηγούμενη Πέμπτη έγινε σύσκεψη σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας και δόθηκαν οδηγίες όπως κατατεθούν οι όποιες εισηγήσεις εντός δυο εβδομάδων.

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι γίνεται συζήτηση για το που θα γίνονται αυτά τα ιατρεία. Εξήγησε ότι τα εφημερεύοντα ιατρεία θα λειτουργούν βραδινές ώρες ενώ θα στελεχώνονται με προσωπικούς γιατρούς

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy