Συνάντηση Στ. Στεφάνου με τον Επιτετραμμένο της Συρίας

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Επιτετραμμένο της Συρίας στην Κύπρο, Haydar Ali Ahmad. Κατά τη συνάντηση τονίστηκε πως οι συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου αποτελούν μόνιμη απειλή και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Μεσογείου.

Ο ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ ενημέρωσε τον Επιτετραμμένο της Συρίας για την κατάσταση στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και το Βαρώσι. Τόνισε την επείγουσα ανάγκη να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο που διακόπηκαν με στόχο την επίτευξη λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τις εκθέσεις του ΟΗΕ.

Ο Σύρος διπλωμάτης ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ για την κατάσταση στη Συρία, και τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν για τον πληθυσμό της χώρας αυθαίρετες και παράνομες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.

Ο ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ τόνισε τα προβλήματα που προκαλούνται στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της χώρας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να επιστρέψουν τα εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.