Τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ για την κατάσταση στο Κυπριακό, εκφράζει ο Στεφάνου στον Πρέσβη της Κίνας, Liu Yantao

Οι σχέσεις Κύπρου και Κίνας, η διεθνής κατάσταση, και το Κυπριακό, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν την Τρίτη μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου και του Πρέσβη της ΛΔ της Κίνας στην Κύπρο, Liu Yantao, με το κ. Στεφάνου να ενημερώνει για τις ανησυχίες του κόμματος σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση στο Κυπριακό.

Σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ο κ. Στεφάνου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διεθνή κατάσταση και τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων και τρόπων συνεργασίας στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.  «Υπογραμμίστηκε ότι οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας πρέπει να στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λαών έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και ευημερία και να επικρατήσει η  ειρήνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τον κ. Yantao συνόδευαν στελέχη της Πρεσβείας ενώ τον κ. Στεφάνου, ο Νίκος Ιωάννου, μέλος της Κεντρικής Γραμματείας και  η Βέρα Πολυκάρπου, Επικεφαλής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Ο κ. Στεφάνου, προστίθεται, ενημέρωσε τον Πρέσβη της Κίνας για τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά στην τρέχουσα κατάσταση στο Κυπριακό, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι το συνεχιζόμενο αδιέξοδο αυξάνει τους κινδύνους για την Κύπρο. Ευχαρίστησε τον Πρέσβη Liu Yantao για τη συνεπή θέση αρχών που τηρεί η ΛΔ της Κίνας στο Κυπριακό, καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζει από τη θέση του μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρεται.

«Εκφράστηκε, επίσης, ικανοποίηση για τη συνεχή ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων και ανταλλαγών Κύπρου-Κίνας, καθώς και των σχέσεων του ΑΚΕΛ και ΚΚ Κίνας και επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.