Συνάντηση Στεφάνου με την Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ιράτσε Γκαρθία Πέρες.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ κ. Στέφανου την ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με το Κυπριακό και για την προσπάθεια δημιουργίας νέων διχοτομικών τετελεσμένων από την τουρκική πλευρά.

Υπογράμμισε την απαράδεκτη επιστροφή της Τουρκίας και του κ. Τατάρ στη θέση για λύση δύο κρατών και τη σημασία που έχει η άσκηση κάθε δυνατής επιρροής από τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επανέλθουν στο σημείο που είχαν διακοπεί οι διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά το 2017. Η Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών συμφώνησε για τη σημασία που έχει ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η επίλυση του Κυπριακού για την ειρήνη και την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που απορρέουν από τις μεγάλες προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η κρίση της πανδημίας για τους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πνεύμα συναντίληψης ο κ. Στεφάνου και η κ. Γκαρθία κατέληξαν ότι τα μέτρα που αναλαμβάνονται πρέπει να στοχεύουν στη διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.