Συνάντηση Στεφάνου – Τσίπρα στην Αθήνα – «Επιβάλλεται η διάρρηξη του αδιεξόδου στο Κυπριακό»

Συναντίληψη για την αναγκαιότητα τερματισμού του αδιεξόδου στο Κυπριακό, υπήρξε κατά τη σημερινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη για αντιμετώπιση της επικίνδυνης και προκλητικής στάσης της Τουρκίας. Στεφάνου και Τσίπρας συμφώνησαν ότι η λύση του Κυπριακού εντός του πλαισίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ μπορεί και πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα για τις δύο χώρες. Τονίστηκε επίσης, ότι η λύση του Κυπριακού, πέρα από τη δικαίωση του κυπριακού λαού και των αγώνων του, μπορεί να συμβάλει ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας για τους λαούς της περιοχής.

Αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η ΕΕ δεν μπορεί να περιορίζεται σε επουσιώδεις κυρώσεις ήσσονος σημασίας διατηρώντας στάση δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε για τις εξελίξεις όπως αυτές καθορίζονται από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειες που αυτός δημιουργεί για τους λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα για την ενεργειακή κρίση η οποία συμβάλλει στην ένταση της ακρίβειας και της πίεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Όπως τονίστηκε «χρέος και ευθύνη των κυβερνήσεων είναι να προχωρήσουν σε ουσιαστικά μέτρα αναχαίτισης της ακρίβειας και ανακούφισης της κοινωνίας».

Μέσα σε ένα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα συζήτησης διαπιστώθηκε επίσης μια ευρεία σύγκλιση απόψεων για την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί μέσα από την αλληλεγγύη και το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. «Οι συνθήκες αυτές επιβάλλουν στην αριστερά να αγκαλιάζει ακόμα περισσότερο την κοινωνία προτάσσοντας λύσεις στα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που προκαλεί ο καπιταλισμός και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές», τονίστηκε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.