Παράθυρα/ Ορίζοντας

Συνάντηση στη Λάρνακα για το νέο μυθιστόρημα του Χρίστου Χατζήπαπα

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Χρίστου Χατζήπαπα Καλύτερα να μην συναντιόμασταν την την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 7.30μμ στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (οδός Αρχ.Κυπριανού 16-18).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αιμίλιος Σολωμού και ο Χρήστος Αργυρού. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας, Κώστας Κατσώνης, συγγραφέας, πρόεδρος Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και Αγγέλα Καϊμακλιώτη, ποιήτρια, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Φίλοι της Λογοτεχνίας και Πολιτισμού,  που συντονίζει την εκδήλωση. Κείμενα θα διαβάσουν οι Μόνικα και Ανδρέας Μελέκης .

Ο Τάκης Χατζηδημητρίου αναφέρει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Έζησα έντονα τους ήρωές του. Τους έκανα δικούς μου συντρόφους, πλάσματα υπαρκτά της δικής μου ζωής. Καταφέρνει ο Χρίστος Χατζήπαπας, να τους δώσει υπόσταση, πνοή και ζωντάνια. Να τους συνδέσει εξελικτικά με τον τόπο και τη μοίρα του. Να τους κάνει από απλά πλάσματα, εκφραστές του τόπου και ενός λαού. Το μυθιστόρημά του είναι το μυθιστόρημα της
Κύπρου και του λαού της… Νιώθω τυχερός που είμαι ανάμεσα σε αυτούς που πρωτοδιάβασαν το βιβλίο που θα γίνει βιβλίο της Κύπρου.»

Με τη σειρά του ο Γιώργος Μολέσκης γράφει «Δυνατοί έρωτες με τη βιωμένη Ιστορία μπλεγμένη στα πόδια τους. Έπιασα τον εαυτό μου να συμμετέχει ως ήρωας
στη δράση. Ως νεαρός ποιητής στην Κερύνεια, αργότερα με την εισβολή, ως στρατιώτης στο τάγμα του Αλευρομάγειρα, από: τους ελάχιστους έλληνες αξιωματικούς που αντιτάχθηκαν στην προδοσία και κράτησαν τη Λευκωσία. Τέλος ως αυτόπτης μάρτυρας μιας τρομαχτικής λεηλασίας. Ένα κλεμμένο κυπριακό λεωφορείο να περνά μπροστά στα μάτια μου στην Κωνσταντινούπολη ενώ μέσα μου την ίδια στιγμή να κυκλοφορεί το ποίημά μου «Ταξιδεύοντας προς την Οδησσό»…»

Παρασκευή 12 Μαΐου στις 19:30

Αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών,

οδός Αρχ.Κυπριανού 16-18, Λάρνακα

Prosklisi Larn Scaled

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy