Παράθυρα/ Ορίζοντας

Συνάντηση στη Λεμεσό για το νέο μυθιστόρημα του Χρίστου Χατζήπαπα

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Χρίστου Χατζήπαπα Καλύτερα να μην συναντιόμασταν την Πέμπτη 16 Μαρτίου, 2023, η ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο 1, «Τάσσος Παπαδόπουλος», ΤΕΠΑΚ.  Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μιμής Σοφοκλέους και ο  Γιώργος Φράγκος. Κείμενα θα διαβάσουν ο Αντρέας Νικολαΐδης και η Μαρία Ιωάννου.

Ο Τάκης Χατζηδημητρίου αναφέρει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Έζησα έντονα τους ήρωές του. Τους έκανα δικούς μου συντρόφους, πλάσματα υπαρκτά της δικής μου ζωής. Καταφέρνει ο Χρίστος Χατζήπαπας, να τους δώσει υπόσταση, πνοή και ζωντάνια. Να τους συνδέσει εξελικτικά με τον τόπο και τη μοίρα του. Να τους κάνει από απλά πλάσματα, εκφραστές του τόπου και ενός λαού. Το μυθιστόρημά του είναι το μυθιστόρημα της
Κύπρου και του λαού της… Νιώθω τυχερός που είμαι ανάμεσα σε αυτούς που πρωτοδιάβασαν το βιβλίο που θα γίνει βιβλίο της Κύπρου.»

Με τη σειρά του ο Γιώργος Μολέσκης γράφει «Δυνατοί έρωτες με τη βιωμένη Ιστορία μπλεγμένη στα πόδια τους. Έπιασα τον εαυτό μου να συμμετέχει ως ήρωας
στη δράση. Ως νεαρός ποιητής στην Κερύνεια, αργότερα με την εισβολή, ως στρατιώτης στο τάγμα του Αλευρομάγειρα, από: τους ελάχιστους έλληνες αξιωματικούς που αντιτάχθηκαν στην προδοσία και κράτησαν τη Λευκωσία. Τέλος ως αυτόπτης μάρτυρας μιας τρομαχτικής λεηλασίας. Ένα κλεμμένο κυπριακό λεωφορείο να περνά μπροστά στα μάτια μου στην Κωνσταντινούπολη ενώ μέσα μου την ίδια στιγμή να κυκλοφορεί το ποίημά μου «Ταξιδεύοντας προς την Οδησσό»…»

Πέμπτη 16 Μαρτίου, 2023, η ώρα 19:00

Αμφιθέατρο 1, «Τάσσος Παπαδόπουλος», ΤΕΠΑΚ

Προσκλ Λεμεσός

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.