Συνάντηση Τατάρ με τον ΓΓ των ΗΕ το Σάββατο στη Νέα Υόρκη

Κατά την 'Ατυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, πραγματοποιήθηκε διμερής συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Συνάντηση του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της «προεδρίας» Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ, η συνάντηση προγραμματίζεται στις 13:15 τοπική ώρα (20:15 ώρα Κύπρου).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ ανέφερε ότι ο Τατάρ θα μοιραστεί με τον ΓΓ τις απόψεις του για τη λύση του Κυπριακού, ότι δηλαδή, όπως υποστήριξε «μια δίκαιη, διαρκής και βιώσιμη λύση του Κυπριακού μπορεί να εξευρεθεί μόνο στη βάση της πραγματικότητας και στη βάση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των δύο λαών».

Είπε ότι η συνάντηση Τατάρ – Γκουτέρες είναι σημαντική καθώς θα πραγματοποιηθεί πριν από το γεύμα της Δευτέρας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Πρόσθεσε ότι ο Τατάρ θα μοιραστεί με τον ΓΓ και τις προσδοκίες του αναφορικά με την άτυπη τριμερή συνάντηση.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στην άτυπη τριμερή με καλή πίστη και εποικοδομητική στάση και ότι ανάλογη στάση αναμένουν να τηρήσει και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ισχυρίστηκε πως ο Ερσίν Τατάρ αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνέχιση της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, ακόμα και αν δεν υπάρχουν σε εξέλιξη επίσημες διαπραγματεύσεις, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση κοινού εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.