Συνάντηση Τατάρ με τα κυβερνώντα κόμματα Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν και το ΚΕΕ

Στην απόφαση του Οργανισμού Ισλαμικών Κρατών να αποδεχθεί το ψευδοκράτος ως παρατηρητή αναφέρθηκε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ υποδεχόμενος τις δυο αντιπροσωπείες των κυβερνώντων κομμάτων Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας πως τέτοιες σημαντικές πολιτικές αποφάσεις θα οδηγήσουν βήμα βήμα την ύπαρξή τους στο μέλλον.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ είπε ότι βλέπουν τους εαυτούς τους ως μέρος του τουρκικού κόσμου, κάνοντας μνεία στο σύνθημα «ένα έθνος τρία κράτη» για την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το ψευδοκράτος. «Η ιστορία μας, το παρελθόν μας, η ενότητα της καρδιάς μας, η παρουσία μας σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή, είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μας να αναπτύξουμε αυτές τις σχέσεις και να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την εγγύτητά μας σε αυτήν την εποχή της επικοινωνίας, ώστε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, και αυτό είναι συμβαίνει».

Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια για άρση των «εμπάργκο» λέγοντας ότι ζούμε σε μια μεταβαλλόμενη συγκυρία και η σημασία του ψευδοκράτους στην περιοχή θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ, Νουμάν Κουρτουλμούς ανέφερε ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα και μια αρχή για μια νέα εποχή «από την άποψη της αναγνώρισης της τδβκ» όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε ότι ο Θεός θα χαρίσει τους Τουρκοκύπριους στην τδβκ για πάντα, και ότι θα συνεχίσετε να υπάρχετε εδώ ως νικηφόρος λαός μέχρι το τέλος του κόσμου».

Με το κυβερνών «Νέο Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε ο κ. Κουρτουλμούς, έχουν πολύ καλές σχέσεις, ήταν μαζί στο Μπακού για την επέτειο ίδρυσης του κόμματος αυτού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ένας μηχανισμός διαλόγου μεταξύ των τριών κομμάτων – και του ΚΕΕ – θα είναι προς όφελος «και των τριών χωρών».

Επιθυμούν να διευρύνουν τις σχέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτους, είπε ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος «Νέου Αζερμπαϊτζάν», Tahir Budaqov. Οι σχέσεις του ψευδοκράτους με το Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε, έχουν γερές ρίζες και το ότι το αποτέλεσμα του αγώνα των Τ/κ ήταν να ιδρύσουν το δικό τους «κράτος», αλλά και άλλες τους επιτυχίες, «μας κάνουν πολύ χαρούμενους» είπε καταληκτικά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.