Συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας είχε ο Α. Μαυρογιάννης – «Να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ»

Συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας, Elke Merks-Schaapveld, είχε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη συνάντηση που έλαβε χώρα στα Γραφεία του Επιτελείου, συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι σχέσεις Κύπρου-ΕΕ και ΕΕ-Τουρκίας, η ενεργειακή και η πράσινη πολιτική της Ένωσης, αλλά και η εισβολή στην Ουκρανία.

Αναπτύχθηκε επίσης διάλογος για το Μεταναστευτικό Ζήτημα στη Γηραιά Ήπειρο και στην Κύπρο, αλλά και το πλαίσιο που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, έγινε αναφορά στη σημερινή στασιμότητα του Κυπριακού Ζητήματος.

Σε δελτίο τύπου του Εκλογικού Επιτελείου του ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη τονίζεται:

«Στόχος μας είναι, να καταστεί η Κυπριακή Δημοκρατία, ένα κράτος που θα έχει τους ορίζοντες του ανοικτούς και θα αφουγκράζεται τις εξελίξεις που σημειώνονται εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. Επιτυγχάνοντας παράλληλα, την περαιτέρω εμβάθυνση των δεσμών μας με τα κράτη μέλη της ΕΕ, στη βάση ισότιμης εταιρικής σχέσης».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.