Συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο στο πλαίσιο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Μπαχρέϊν

Τη βούληση της ε/κ πλευράς για σπάσιμο του αδιεξόδου και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την προσήλωση στον στόχο της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, επαναβεβαίωσε η αντιπροσωπεία της Βουλής, που πήρε σήμερα μέρος στη συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η συνάντηση έγινε στη Μανάμα του Μπαχρέϊν όπου αρχίζουν αύριο οι εργασίες της 146ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης. Τη Βουλή εκπροσωπούν οι Βουλευτές Άντρος Κυπριανού (επικεφαλής), Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Μαρίνος Μουσιούττας.

Οι αξιώσεις της τουρκικής πλευράς περί λύσης «δύο κρατών», δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, τόνισαν οι Κύπριοι βουλευτές, υπογραμμίζοντας ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι λειτουργική και βιώσιμη και πλήρως απαλλαγμένη από κατοχικά στρατεύματα και αναχρονιστικές εγγυήσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση της Βουλής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy