Παράθυρα/ Ορίζοντας

Η συνάντηση με τον άλλον Φοίνιξ οι άλλοι είσαι εσύ

Η «Σόλο για Τρεις» παρουσιάζει το έργο Φοίνιξ οι άλλοι είσαι εσύ σε σύλληψη και σκηνοθεσία Χριστόδουλου Ανδρέου.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Ο σκηνοθέτης Χριστόδουλος  Ανδρέου έχει συστηθεί στο θεατρικό κοινό της Κύπρου με την παραστάση Μουσική Δωματίου (2020-2021) σε πρωτότυπο κείμενο και μουσική σύνθεση, μέσω της μεθόδου της σκηνοθεσίας ως δραματουργία. Πέρυσι παρουσίασε σε παγκύπρια πρώτη και παραγωγή της «Σόλο για Τρεις» το έργο του Ιβάν Βιριπάγιεφ, Οξυγόνο. Φέτος επανέρχεται δημιουργώντας μια παράσταση βασισμένη και πάλι στη μέθοδο της σκηνοθεσίας ως δραματουργία (directing as play-writing) με τίτλο Φοινιξ: Οι άλλοι είσαι εσύ. Μια παράσταση που εμπεριέχει ισότιμα τον λόγο, την κίνηση και τη μουσική. Όλα αυτά τα στοιχεία της παράστασης είναι πρωτότυπα και προέκυψαν από τους αυτοσχεδιασμούς και την αλληλεπίδραση των ηθοποιών και του μουσικού κατά τη διάρκεια των προβών.

Δύο γυναίκες και δύο άντρες, με οδηγό το βλέμμα, την επαφή και τις λέξεις, ακολουθούν μια πορεία αναζήτησης του «ποιος είμαι;» μέσα από τους άλλους που ορίζουν την ταυτότητα τους. Η συνάντηση με τον άλλον, το πλησίασμα του αποκαλύπτει πλευρές σκοτεινές ή φωτεινές που μπορεί να περιέχουν εσένα ή και όχι. Αυτό είναι ένα σκοινί που σε τραβάει όλο και πιο κοντά στον άλλον. Είναι ένας μαγνήτης. Σ’ αυτό το ταξίδι τα ερωτικά τους ένστικτα και η ελευθερία να είναι ο εαυτός τους, όπου όρια και λάθη δεν υπάρχουν συντελούν για την διαμόρφωση και την εκδήλωση της αγάπης.»

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Χριστόδουλος Ανδρέου
Δραματουργία: Λένα Σιταρά, Κινησιολογία: Παναγιώτης Τοφή, Μουσική σύνθεση: Ανδρέας Οικονομίδης, Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης, Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Μίνως, Bοηθός Σχεδιστή Φωτιστού: Αχιλλέας Μουσκής , Γραφικά: Μαρία Ανδρέου, Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος, Χειριστής Φωτισμών: Αντρέας Καρσεράς, Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Μανναρίδου Καρσερά
Επί σκηνής: Βάρσια Αδάμου, Σαββίνα Γεωργίου, Παναγιώτης Τοφή, Γιώργος Χιώτης
και ο μουσικός Ανδρέας Οικονομίδης


Λευκωσία,
Wherehaus 612
Πρεμιέρα: Σάββατο 13 Μαḯου 2023,
15, 18, 20, 22, 23, 27, 29, 30 Μαḯου 2023, 20:30

Κρατήσεις: 96 14 78 09

 Λεμεσό, Θέατρο Ριάλτο
Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Μαϊου 2023, 20:30

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy