Συνάντηση με τον Μάριο Νάβα είχε η υποψήφια του ΡΤΚ για τον «δήμο» Λευκωσίας

Η υποψήφια του ΡΤΚ για τον «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Σίλα Ουσάρ Ιντζιρλί συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με το Γενικό Διευθυντή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Μάριο Νάβα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι μετά τη συνάντηση η κ. Ιντζιρλί ανέφερε ότι έχει υποβάλει τις θέσεις της για τα έργα τα οποία προτίθεται να κάνει μαζί με την ομάδα της αν εκλεγεί και προέβησαν σε αξιολόγηση αυτών των έργων.

Πρόσθεσε ότι θα εργαστούν με αποφασιστικότητα και πρέπει όπως είπε να ακολουθήσουν μια πιο ενεργή πολιτική για να εξεύρουν χρηματοδότηση και διεθνείς οικονομικούς πόρους, προκειμένου να καταστεί η Λευκωσία μια πόλη που παρέχει υπηρεσίες που της αξίζουν.

Τονίζοντας ότι όλοι έχουμε ανάγκη από μια Λευκωσία που ενώνει, η κ. Ιντζιρλί αναφέρθηκε στην ανάγκη για άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης και ειδικότερα ενός σημείου διέλευσης στη Μια Μηλιά. Πρόσθεσε επίσης ότι έχει προβεί σε σχετική αξιολόγηση για το άνοιγμα σημείων διέλευσης στην Πύλη Πάφου και Αμμοχώστου.

Σημειώνοντας ότι στη συνάντηση με τον κ. Νάβα, διαβίβασε τις προτάσεις της για να καταστεί η Λευκωσία μια πράσινη πρωτεύουσα, η ΙΣίλα Ουσάρ ντζιρλί εξήγησε επίσης ότι στη συνάντηση συζήτησαν και για την κλιματική αλλαγή και για την ανάγκη ενίσχυσης της Λευκωσίας από οικονομικής και κοινωνικής απόψεως.

Στο μεταξύ, σειρά επαφών στο Λονδίνο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΡΤΚ από τον γγ, Ασίμ Ακάνσοϊ και τον γραμματέα διεθνών σχέσεων, Φικρί Τορός.

Η αντιπροσωπεία, επισκέφτηκε αρχικά τα γραφεία του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου (KTTO) στο Λονδίνο, όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα που βιώνουν οι Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες που ζουν στο Λονδίνο.

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Επικεφαλής της Ομάδας του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδια για θέματα Ελλάδας και Κύπρου, Sheba Rosier με την οποία συζήτησαν το Κυπριακό και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το πως θα μπορούσε να αρθεί το αδιέξοδο που υπάρχει στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επαφές στη Βουλή των Λόρδων με την τουρκοκυπριακής καταγωγής Βαρόνη Meral Ece, τους Λόρδους John Sharkey και Geraint Davies και το Βουλευτή, Feryal Clark.

Σε ομιλία του στη συνάντηση, ο κ. Ακάνσοϊ εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη δέσμευσή του κόμματος για λύση ομοσπονδίας. Ο Τορός με τη σειρά του, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο νέο ρόλο που θα μπορούσε να αναλάβει η Βρετανία, ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, για να μπορέσει να αρχίσει μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία.

Η αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε επίσης επαφές στο Δημαρχείο του Enfield, όπου και συναντήθηκε με την Επικεφαλής του Δημαρχείου, Νεσίλ Τσιαλισκάν, αλλά και με άλλα μέλη του συμβουλίου. Συζητήθηκαν τα κοινά έργα που θα μπορούσαν να γίνουν με το Δημαρχείο του Enfield, αλλά και μια πιθανή συνεργασία μεταξύ τους για την άσκηση ελέγχου των «εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης» που θα γίνουν στα κατεχόμενα στις 25 Δεκεμβρίου.

Η αντιπροσωπεία του ΡΤΚ από το Λονδίνο μετέβη στη Μαδρίτη για την σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.