Συνάντηση Υπ. Γεωργίας με το Συμβούλιο Οικονομίας

Τη διαβεβαίωση ότι ο ίδιος θα εργαστεί προκειμένου οι πρόνοιες της Μακροχρόνιας Στρατηγικής, οι οποίες σχετίζονται με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός Πέτρος Ξενοφώντος στο Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ξενοφώντος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Α. Γρηγορίου και άλλα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Τάκη Κληριδη και Ανδρέα Ασσιώτη.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Ξενοφώντος τόνισε, επίσης, ότι ένας από τους στόχους του Υπουργείου είναι να προωθηθούν σημαντικές ενέργειες, ώστε να «πείσει τους νεαρούς να παραμείνουν στον τομέα της γεωργίας».

Οι κύριοι Κληρίδης και Ασσιώτης ενημέρωσαν τον Υπουργό για τη Μακροπρόθεσμη Στρατηγική «Όραμα 2035», της οποίας βασική επιδίωξη είναι η μετάβαση σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο που στοχεύει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας.

Όπως επεσήμαναν, η Στρατηγική βασίζεται σε δύο κύριους πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας αφορά στην αναδιάρθρωση της κυπριακής οικονομίας και εστιάζει στη διόρθωση των στρεβλώσεων που εντοπίζονται σε αυτήν. Ο δεύτερος πυλώνας προωθεί την ανάπτυξη τομέων που θα προσφέρουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και χρειάζονται περισσότερη έμφαση για να μπορέσουν να αναπτυχθούν.

Η Στρατηγική, όπως ανέφεραν, στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της παραγωγικότητας, την ενίσχυση της δραστηριότητας του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και τη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου στην προώθηση και χρήση της αγροτεχνολογίας, η οποία είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα.

Εξάλλου, ο κ. Γρηγορίου αναφέρηκε στην σημαντικότητα του Συμβουλίου και στην πολύ καλή εργασία που έγινε με την ανάπτυξη της νέας Στρατηγικής «Όραμα 2035» που αφορά στον σχεδιασμό της οικονομίας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, κάτι που τονίστηκε και με την επισιτιστική κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy