Σύνδεσμος Αντιστασιακών: Εκδήλωση για τους νεκρούς του πραξικοπήματος – «Βολές» σε κυβέρνηση και ΡΙΚ

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής της Αντίστασης στο πραξικόπημα στο Μνημείο Πεσόντων Αντιστασιακών στη Λεμεσό, διοργανώνει μεθαύριο, Τετάρτη, 13 Ιουλίου στις 19.30 ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών, που επικρίνει την κυβέρνηση γιατί δεν εκπροσωπήθηκε στα μνημόσυνα και το ΡΙΚ επειδή δεν μετέδωσε τίποτε γι’ αυτά.

Ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει ότι θεωρεί «μέγιστη ντροπή» για την πολιτεία την αντιμετώπιση που έδειξε, για άλλη μια χρόνια, στα μνημόσυνα των νεκρών του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974, «σε αυτούς που έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδας χωρίς κανένα δισταγμό, έτρεξαν μέσα στη φωτιά, κινδύνεψαν, συνελήφθηκαν, βασανίστηκαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Αυτοί οι άνθρωποι για την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού και για το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου δεν αξίζουν καμίας τιμής και κανενός σεβασμού, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Προσπαθούν οι σημερινοί κυβερνώντες, αναφέρει ο Σύνδεσμος Αντιστασιακών, “δια της αποσιώπησης να παραχαράξουν την ιστορία και να εξαφανίσουν από την ιστορική συνείδηση του λαού μας τις ασήκωτες ευθύνες εκείνων που κατέλυσαν τη Δημοκρατία, τις ευθύνες της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’, αυτών δηλαδή που στέγασε πολιτικά η παράταξη της δεξιάς, αυτών που υπερασπίστηκε στα δικαστήρια ο σημερινός Πρόεδρος”, όπως αναφέρει.

«Δεν αναμέναμε τίποτα καλύτερο από αυτή την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της. Μαζί τους ντράπηκε και η ντροπή. Ο ένας άρρωστος, τον άλλο δεν τον ειδοποίησαν… Ολόκληρος κρατικός μηχανισμός δεν μπόρεσε να οργανώσει μια παρουσία τιμής στα μνημόσυνα αυτών που θυσιάστηκαν για να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία στον τόπο μας.

Πώς όμως να το κάνουν αφού η συνείδηση τους είναι ταγμένη να τιμά αυτούς που κατέλυσαν τη Δημοκρατία; Θα είναι άραγε η ίδια ανταπόκριση και στα μνημόσυνα των πραξικοπηματιών, του Γρίβα και των άλλων ψευτοπαλληκαράδων που οδήγησαν τη μισή Κύπρο στην Τουρκία και ορφάνεψαν χιλιάδες;», προσθέτουν.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών καλεί «όλο το δημοκρατικό κόσμο να σταθεί ανάχωμα στις μεθοδεύσεις αυτής της κυβέρνησης, να κρατήσει ασβέστη τη φλόγα της μνήμης των νεκρών μας και να συνεχίσει τον αγώνα για την τελική δικαίωση. Να μην επιτρέψουμε ξανά, ούτε στην επίσημη, ούτε και στην ανεπίσημη δεξιά να ορίσει τις μοίρες αυτού του τόπου».

Καλεί, αναφέρει, όλο τον αντιστασιακό κόσμο σε ενότητα αγώνα για να προασπιστούμε για άλλη μια φορά την πατρίδα μας, να δώσουμε προοπτική στις μελλοντικές γενιές του τόπου μας και να φράξουμε το δρόμο σε όσους επιδιώκουν, συγκεκαλυμμένα και μη, τη συνέχιση αυτής τις καταστροφικής διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.