Συνδεσμος Διευθυντών: Επιστολή διαμαρτυρίας στο ΥΠΠ για το «βόλεμα» Ταλιαδώρου

Μπαράζ μετακινήσεων διευθυντών την τελευταία στιγμή προκλήθηκε στη μέση εκπαίδευση, προκειμένου να αρθεί μετακίνηση του τέως προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου στη Λεμεσό και να επιστρέψει στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή, για να ικανοποιηθεί το αίτημα του κ. Ταλαιδώρου μετακινήθηκαν άλλοι τέσσερεις διευθυντές, με τους καθηγητικούς συλλόγους των Λυκείων Αποστόλου Βαρνάβα, Ακροπόλεως και Ιδαλίου να διαμαρτύρονται έντονα. Οι σύλλογοι καθηγητών των τριών σχολείων εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε στον Άστρα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών Λυκείων και Γυμνασίων Γιώργος Ιωσηφίδης, τονίζοντας ότι ο Σύνδεσμος αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και το Υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Ιωσηφίδης χαρακτήρισε παράτυπη την απόφαση και κάτι ασύνηθες για τα εκπαιδευτικά θέσμια, δηλαδή το ότι ανακοινώνεται μετάθεση δύο μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Ένας από τους επηρεαζόμενους διευθυντές μετατέθηκε από τη Λευκωσία προς τη Λεμεσό σε αντικατάσταση του κ. Ταλιαδώρου, ενώ άλλοι δύο είχαν ενστάσεις για τις μετακινήσεις τους. Ο κ. Ιωσηφίδης είπε ακόμη ότι κάποιοι διευθυντές δεν θα πάνε στα σχολεία που διορίστηκαν, τουλάχιστον την πρώτη μέρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταθέσεις τους. Το θέμα θα εξετάσει τη Δευτέρα και η ΟΕΛΜΕΚ, όπως ανέφερε στον Άστρα ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιάννος Σωκράτους.

Όπως επισήμανε, διευθυντές οι οποίοι επηρεάστηκαν, είχαν ήδη αναλάβει τις διευθύνσεις σχολείων και αναγκάστηκαν να αφήσουν το έργο τους στη μέση για να αλλάξουν σχολείο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.