Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών: Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να παραταχθούν απέναντι στα ακροδεξιά κατάλοιπα

Καμία υποχώρηση και συνεργασία δεν πρέπει να υπάρξει μπροστά στο φασισμό και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να παραταχθούν ξεκάθαρα απέναντι στα ακροδεξιά κατάλοιπα και όλοι οι υποψήφιοι να τοποθετηθούν χωρίς υπεκφυγές, αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών, σε ανακοίνωση με αφορμή τα επεισόδια έξω από τη Βουλή και τις ζημιές στα γραφεία της ΕΔΕΚ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “οι θρασύδειλοι νοσταλγοί του Γρίβα και του μαύρου παρελθόντος εμφανίστηκαν ψες έξω από τη Βουλή των Αντιπρόσωπων για να μας θυμίσουν γιατί η πατρίδα μας είναι μοιρασμένη εδώ και 48 χρόνια”.

“Με το σύνθημα «ΕΟΚΑ Β ξανακτύπα» και άλλα παρόμοια που παραπέμπουν σε κατάλυση της δημοκρατίας, δολοφονία και επιθέσεις ενάντια σε κάθε δημοκράτη, με αυτά τα συνθήματα και αυτά τα μυαλά οι πρόγονοι τους οδήγησαν την πατρίδα μας στην καταστροφή του 1974, χιλιάδες συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν, δολοφονήθηκαν, βασανίστηκα και εκτοπίστηκαν από τον τόπο τους”, αναφέρει.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι δυστυχώς οι ελάχιστοι αυτοί νοσταλγοί του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β΄ “έχουν πολιτική στέγη και ενθάρρυνση από τα κόμματα της δεξιάς και της ακροδεξιάς εδώ και χρόνια” και ότι “στο βωμό της εξουσίας κάποιοι δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να συνεργάζονται με το μαύρο φασισμό που ψες έδειξε το μισαλλόδοξο πρόσωπο του έξω από το ναό της Δημοκρατίας”.

Ο Σύνδεσμος αναφέρεται με τη λέξη Ντροπή στους πολιτικούς τους προϊστάμενους και ότι όλα αυτά που σπέρνουν εδώ και χρόνια, “η καλλιέργεια ενός ακραίου εθνικισμού, η κατήχηση για τον αιμοσταγή δολοφόνο Γρίβα, οδηγούν την πατρίδα μας σε επικίνδυνα μονοπάτια”.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.