Σύνδεσμος Φωτογράφων: Ζητά από τη Βουλή τη ρύθμιση του επαγγέλματος το συντομότερο

Επιστολή για επίσπευση των διαδικασιών και προώθηση της πρότασης Νόμου για τη ρύθμιση του επαγγέλματος του φωτογράφου απέστειλε στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων Πάμπος Χαραλάμπους.

Στην επιστολή του, αναφέρει πως με αφορμή τα τραγικά γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και εξαιτίας του γεγονότος ότι τα ΜΜΕ έχουν συνδέσει το επάγγελμα του καθ΄ ομολογία δολοφόνου στρατιωτικού με αυτό του φωτογράφου, ο Σύνδεσμος ζητά όπως επιταχύνει η Επιτροπή τις διαδικασίες για την προώθηση της πρότασης νόμου, που είναι κατατεθειμένη στην Επιτροπή και αφορά τη ρύθμιση του επαγγέλματος.

Με την ψήφιση της πρότασης νόμου διασφαλίζεται η προστασία της κοινωνίας, αφού για να εξασφαλιστεί η επαγγελματική άδεια του φωτογράφου θα πρέπει να παρουσιάζονται μια σειρά από ντοκουμέντα περιλαμβανομένου και του λευκού ποινικού μητρώου.

«Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες τις και να βοηθήσει τoν επαγγελματία φωτογράφο που με αγώνα προσπαθεί να κρατηθεί στο επάγγελμα. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Φωτογράφων επιδιώκει να βοηθήσει στη συνέχιση του φωτογραφικού επαγγέλματος από πραγματικούς επαγγελματίες, που με τις γνώσεις τους αναδεικνύουν την τέχνη της φωτογραφίας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα συνθήκες ασφάλειας κατά την φωτογράφιση. Η πρόταση νόμου θα αποτρέψει κινδύνους που ελλοχεύουν σε παράνομες φωτογραφήσεις», αναφέρεται στην επιστολή.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.