Σύνδεσμος Καταναλωτών: «Εκτός τόπου και χρόνου» οι αυξήσεις από δημοσίους οργανισμούς

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών θεωρεί ότι οποιεσδήποτε αυξήσεις από δημοσίους οργανισμούς στην παρούσα χρονική περίοδο είναι «εκτός τόπου και χρόνου» αναφερόμενος σε αυξήσεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στα τέλη υδατοπρομήθειας, στα τέλη αποχετεύσεων και νέα τέλη στο κόστος εγκατάστασης οικιακών φωτοβολταϊκών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι μεγάλο μέρος των καταναλωτών σήμερα περνά εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες και αναγκάζεται να κάνει οδυνηρές περικοπές στον οικογενειακό του προϋπολογισμό.

«Τη στιγμή που όλοι καλούν τον επιχειρηματικό κόσμο να συμβάλει όσο μπορεί στη μείωση ή συγκράτηση των αυξήσεων, να έρχονται δημόσιοι οργανισμοί να ανακοινώνουν αυξήσεις που πλήττουν ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές. Αυτό, θεωρείται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών ως απαράδεκτο, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική περίοδο», προστίθεται.

Ισχυρή άποψη του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι ότι τουλάχιστον οι δημόσιοι οργανισμοί θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για εξεύρεση άλλων τρόπων για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, εκτός από την αύξηση των τελών τους.

Παράκληση του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, τόσο στους δημοσίους οργανισμούς, όσο και προς τη νομοθετική εξουσία στην οποία κάποιες από τις αυξήσεις θα χρειαστεί να τύχουν της έγκρισής της, να λάβουν σοβαρά υπόψιν την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.