Σύνδεσμος Καταναλωτών: Έντονη αντίδραση για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια νερού και αποχετευτικού

Αντιδρά στις νέες αυξήσεις που επέβαλαν στα τιμολόγια τους τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας και Αποχετεύσεων Λευκωσίας ο Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μάριος Δρουσιώτης, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως κάθε νέα σταγόνα στο ποτήρι της ακρίβειας, θα πέφτει έξω από το ποτήρι που ξεχείλισε.

Τόνισε ότι οι Δημόσιοι Οργανισμοί μπορούν να περιμένουν είτε του χρόνου, είτε το 2024 για να επιβάλουν νέες χρεώσεις στα τιμολόγια τους, με την ελπίδα ότι τα επόμενα δύο χρόνια οι καταναλωτές θα είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Χαρακτήρισε την επιβολή νέων αυξήσεων ως άκαιρη και εκτός πραγματικότητας και τόνισε ότι δεν είναι σήμερα η στιγμή της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των καταναλωτών.

Υπενθύμισε ότι ήδη τα νοικοκυριά έχουν γονατίσει από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις προϊόντων ρεύματος και καυσίμων.

Αιχμές για την ηλεκτρονική αποστολή των λογαριασμών από το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας

Κατά της πιεστικής μετάβασης στην εποχή της ηλεκτρονικής εξόφλησης λογαριασμών τάσσεται ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Δρουσιώτης τόνισε ότι η αποστολή ηλεκτρονικών τιμολογίων θα έπρεπε να γίνει κλιμακωτά και κατόπιν σχετικής επιμόρφωσης για όσους δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν κινητά και υπολογιστές.

Άφησε αιχμές κατά της νέας πολιτικής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας για ηλεκτρονική αποστολή των λογαριασμών.

Όπως ανέφερε, στην τελευταία συνάντηση που είχαν, το Συμβούλιο σημείωσε πως όσοι δεν έχουν email μπορούν να δηλώσουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάποιου συγγενή ή φίλου, πρακτική με την οποία διαφωνεί η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η Επίτροπος είπε, τους απέστειλε γραπτώς τη θέση της ότι δεν μπορεί να υποχρεωθεί κάποιος πολίτης που δεν έχει τα κατάλληλα μέσα, να δηλώσει e-mail οποιουδήποτε άλλου προσώπου.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι ήδη ο Σύνδεσμος έλαβε πολλά παράπονα από πολλούς πολίτες που δύσκολα μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικά τους λογιαριασμούς ρεύματος αφού δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε κινητά τηλέφωνα ούτε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.