Σύνδεσμος Καταναλωτών για καύσιμα: Η Κύπρος ακολουθεί την ΕΕ στις αυξήσεις αλλά όχι στις μειώσεις

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Μέχρι τα μέσα του Μάη οι Κύπριοι καταναλωτές πλήρωσαν επιπλέον 42 εκ. ευρώ σε καύσιμα από ότι θα πλήρωναν με τις τιμές των καυσίμων όπως ήταν διαμορφωμένες τον Ιανουάριο του 2022, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση, ο Μάριος Δρουσιώτης επεσήμανε ότι από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 45 σεντ το λίτρο, η τιμή του πετρελαίου κίνησης κατά 43 σεντ και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 38 σεντ.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ η Κύπρος συμβαδίζει με την τάση του μέσου όρου της ΕΕ όταν υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, την ώρα που οι τιμές στην ΕΕ μειώνονται, καταγράφει αυξήσεις.

Εξήγησε ότι από τις 28 Μαρτίου, για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες και χωρίς τους φόρους, η τιμή της βενζίνης στην ΕΕ μειώθηκε κατά 6,8 σεντ το λίτρο, ενώ την ίδια περίοδο, στην Κύπρο παρουσίασε αύξηση 5,1 σεντ.

Την ίδια περίοδο, το πετρέλαιο κίνησης στην ΕΕ κατέγραψε μείωση 6,8 σεντ κατά μέσο όρο, ενώ στην Κύπρο παρουσίασε αύξηση 3,2 σεντ.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έμεινε σταθερή στην Κύπρο, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε κατά 17 σεντ .

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.