Σύνδεσμος Καταναλωτών: Μέχρι τον Ιούλιο θα είναι Παγκύπρια η τιμή των δύο ευρώ και άνω στα καύσιμα

Έσπασε σήμερα το φράγμα των 2 ευρώ στις τιμές των καυσίμων και ειδικότερα στις τιμές του πετρελαίου κίνησης.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ και την εκπομπή Επικαιρότητα Αλλιώς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, ανέφερε ότι οι τιμές των δύο ευρώ και άνω το λίτρο, καταγράφηκαν μετά το μεσημέρι και η ακριβότερη παρουσιάστηκε στο πετρέλαιο κίνησης, στα 2,19 ευρώ το λίτρο.

Ανέφερε ότι οι τιμές των δύο ευρώ και άνω παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή μόνο σε δύο με τρία πρατήρια και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον ως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, θα είναι στα ίδια επίπεδα και η παγκύπρια μέση τιμή.

Ο κ. Δρουσιώτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το μόνο που μπορούν να αναμένουν σε αυτές τις συνθήκες οι καταναλωτές είναι την αρωγή της κυβέρνησης μέσω κάποιων πολιτικών επιδότησης και βοηθημάτων τουλάχιστον σε όσους τα χρειάζονται.

Κατά την εκτίμηση του το πλαφόν είναι ένα εργαλείο που θα φέρει προβλήματα.

Από την πλευρά του ο νέος Διευθυντής της Υπηρεσίας προστασίας των καταναλωτών Κωνσταντίνος Καραγιώργης, υποστήριξε στον ΑΣΤΡΑ ότι η Κύπρος είναι από τις πλέον φθηνές στα τρία βασικά καύσιμα κίνησης και λέγοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα ανακούφισης των καταναλωτών και γίνεται προσπάθεια περεταίρω αντιμετώπισης της κατάστασης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy