Σύνδεσμος Καταναλωτών: Μικρότερη η πραγματική μείωση στα καύσιμα από τον φόρο κατανάλωσης


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ενώ από την Τρίτη ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα μειώθηκε κατά 8,33 σεντ το λίτρο για τη βενζίνη 95, η πραγματική τιμή της βενζίνης 95 φαίνεται να μειώθηκε μόνο κατά 7,1 σεντ, σύμφωνα με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι η διαμόρφωση της λιανικής τιμής των καυσίμων είναι ελεύθερη και ως εκ τούτου οι πρατηριούχοι δεν διαπράττουν οποιοδήποτε αδίκημα αν δεν μειώσουν τις τιμές τους κατά ολόκληρο το ποσό της μείωσης που εξαγγέλθηκε.

Προστίθεται ότι οι τιμές, όπως διαμορφώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, κατά το κλείσιμο των πρατηρίων, ανέρχονται ως εξής: η βενζίνη 95 και το πετρέλαιο κίνησης μειώθηκαν κατά 7,1 και 7,5 σεντ το λίτρο αντίστοιχα, αντί για 8,33 σεντ, που είναι ο φόρος κατανάλωσης. Αντίστοιχα, το πετρέλαιο θέρμανσης μειώθηκε κατά 5,8 σεντ το λίτρο, αντί για 6,4 σεντ που μειώθηκε ο φόρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Καταναλωτών, το μεγαλύτερο ποσό μείωσης στη βενζίνη 95 παρατηρήθηκε στην Πάφο (7,7 σεντ το λίτρο). Η Αμμόχωστος είχε τις μεγαλύτερες μειώσεις στο πετρέλαιο κίνησης (8 σεντ) και στο πετρέλαιο θέρμανσης (6,2 σεντ).

Αναφέρεται επίσης ότι εντός της ημέρας, θα αναρτηθεί σχετικός πίνακας με όλες τις τιμές όπως αυτές  διαμορφώθηκαν την Τρίτη, στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.