Σύνδεσμος Καταναλωτών: «Βολές» σε Υπηρεσία Προστασίας Καναλωτή και Υπ. Ενέργειας για αυξήσεις στο γάλα

Οι πρόσφατες αυξήσεις κατά περίπου 3% στην τιμή του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος δεν δικαιολογούνται υπό τις περιστάσεις, υποστηρίζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μάριος Δρουσιώτης, τόνισε ότι δεν έπρεπε να επιβληθούν αυξήσεις τώρα, εξηγώντας ότι η τιμή της πρώτης ύλης, δηλαδή το γάλα από τους αγελαδοτρόφους, είναι σταθερή από το 2015.

Τόνισε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επιβολή πλαφόν στην τιμή του γάλακτος και έκδοση σχετικού διατάγματος από την Υπουργό Ενέργειας.


Ο κ. Δρουσιώτης εξέφρασε την απογοήτευση του για τη στάση της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή αλλά και του Υπουργείου Ενέργειας, καθώς δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους αναφορικά με την προστασία των πολιτών. Ανέφερε μάλιστα ότι έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τις εταιρείες που προχώρησαν με αυξήσεις, επιλέγοντας να αγοράζουν το γάλα με τη χαμηλότερη τιμή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.