Σύνδεσμος Καταναλωτών: Ζητά έρευνα για τις αυξήσεις ύψους 17% που επιβλήθηκαν το 2022 σε βασικά αγαθά

Έρευνα για το κατά πόσον δικαιολογούνται οι αυξήσεις ύψους 17% που επιβλήθηκαν το 2022 σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα που παρασκευάζονται στην Κύπρο, ζητά από το Υπουργείο Εμπορίου ο Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΑ ο Πρόεδρος του, Μάριος Δρουσιώτης, τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, δικαιολογούν αμφιβολίες για το κατά πόσον η αύξηση, ήταν αυτή που έπρεπε να μπει και ζητούν να ερευνηθεί κατά πόσον ήταν δικαιολογημένη.


Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση, υπενθύμισε πως οι αυξήσεις σε κάποια προϊόντα κυπριακών βιομηχανιών, όπως το φρέσκο παστεριωμένο γάλα, επιβάλλονταν εδώ κι ένα εξάμηνο με την επίκληση της αύξησης της τιμής των καυσίμων και διερωτήθηκε γιατί δεν ανακοινώνονται σήμερα μειώσεις μετά τη σημαντική μείωση της τιμής στα καύσιμα.

Σημείωσε ότι οι μειώσεις στις τιμές των καυσίμων το τελευταίο εξάμηνο ήταν αισθητές αλλά θα μπορούσαν να πέσουν και περισσότερο.

Σημείωσε ενδεικτικά ότι η τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων μειώθηκε κατά 46 σεντ, του πετρελαίου κίνησης κατά 42 σεντ και 33-37 σεντ έπεσε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.