Σύνδεσμος Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ: Ζητά τήρηση των δεσμεύσεων και… «πυρά» σε ΥΠΠΑΝ και ΔΜΕ

Η Επιτροπή του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ καλεί τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης (ΔΜΕ) και το Υπουργείο Παιδείας όπως τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας και προχωρήσουν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, εργαστηριοποιώντας από την επόμενη χρονιά την Α΄ τάξη του Γυμνασίου.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, με αφορμή τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη έξω από το Υπουργείο Παιδείας για τη μη εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας, η Επιτροπή του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει εκ νέου ότι το θέμα της εργαστηριοποίησης είναι ένα κατ΄ εξοχήν παιδαγωγικό θέμα, με άμεσο αντίκτυπο στις εργαστηριακές ικανότητες και δεξιότητες των μαθητών, σημειώνοντας πως  θα έπρεπε ο ίδιος ο ΔΜΕ και το Υπουργείο, εδώ και χρόνια να το προωθήσουν.

«Καλούμε τον ΔΜΕ να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για εργαστηριοποίηση του μαθήματος και να προχωρήσει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, εργαστηριοποιώντας από την επόμενη χρονιά την Α΄ τάξη του Γυμνασίου», αναφέρει.

Οι Βιολόγοι εκπαιδευτικοί  υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους πως έχουν υποχρέωση να μην υποχωρήσουν, αλλά να επιμείνουν στην εφαρμογή της εργαστηριακής διδασκαλίας του μαθήματος της Βιολογίας, τονίζοντας ότι «αυτό θα κάνουμε».

Καλούν όλους τους Βιολόγους εκπαιδευτικούς σε εγρήγορση, ενόψει των εξελίξεων των επόμενων ημερών, ενώ καλούν και όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και τους άμεσα ενδιαφερόμενους που είναι οι γονείς και οι μαθητές, να σταθούν αρωγοί σε αυτό το παιδαγωγικό αίτημα, που πρωτίστως θα ωφελήσει τους ίδιους τους μαθητές.

Σε σχέση με τη διαμαρτυρία της περασμένης Πέμπτης, η Επιτροπή του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ κάνει λόγο για «θλιβερή και απογοητευτική» στάση του ΥΠΠΑΝ, δια του εκπροσώπου του, Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης (ΔΜΕ), κατά την επίδοση ψηφίσματος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη μη εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας.

«Ενώπιον των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών Βιολόγων, της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ και αντιπροσώπων των Συνδέσμων Φυσικής, Χημείας και Γαλλικών και επίσης της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, επέδειξε για άλλη μια φορά το αδιάλλακτο και αυταρχικό του πρόσωπο. Ο ΔΜΕ προσπάθησε να ακυρώσει σωρεία ατράντακτων επιχειρημάτων μας, με την ανυπαρξία αντεπιχειρηματικού λόγου. Με τις δηλώσεις του πρόσβαλε εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς καθηγητές, ακόμα και σοβαρούς θεσμούς του κράτους όπως την επίτροπο για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού», αναφέρει.

Εξάλλου, σημειώνει πως «προσέβαλε, κυρίως, έναν ολόκληρο κλάδο Βιολόγων εκπαιδευτικών και έναν Σύνδεσμο που χρόνια τώρα αγωνίζεται για την βελτίωση της Παιδείας, με ουσιαστική εξωδιδακτική προσφορά, όπως στη σύνταξη των Αναλυτικών Προγραμμάτων, στην επιμόρφωση μαθητών και απόκτηση εργαστηριακής εμπειρίας σε καλοκαιρινά σχολεία, στη διοργάνωση υψηλού επιπέδου συνεδρίων, στην εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών Βιολόγων στο εξωτερικό».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy