Σύνδεσμος Υπεραγορών: Δεν υπάρχουν ελλείψεις και ο ανταγωνισμός συγκρατεί τις τιμές

Δεν υπάρχει πρόβλημα στην αλυσίδα εφοδιασμού και στα αποθέματα των υπεραγορών, δήλωσε ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο ανταγωνισμός έχει αποτρέψει τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών των αγαθών.

«Δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση με αποθέματα. Η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί κανονικά», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Α. Χατζηαδάμου, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα της επισιτιστικής κρίσης διεθνώς, που αφορούν τις πρώτες ύλες και τα σιτηρά, είναι κάτι διαφορετικό.


Όσον αφορά την ακρίβεια που παρατηρείται σε διάφορα προϊόντα, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αυξήσεις τιμών σε προϊόντα. Ανέφερε ωστόσο ότι ο μόνος κλάδος στον οποίο λειτουργεί ο ανταγωνισμός είναι αυτός των υπεραγορών. «Αυτό επιτρέπει στον καταναλωτή να απολαμβάνει ακόμα λογικές τιμές και όχι όσο έπρεπε αυξημένες, σύμφωνα με τις αυξήσεις των προμηθευτών και τις άλλες συνεχόμενες αυξήσεις που έχουν οι υπεραγορές τους τελευταίους μήνες. Αν δεν υπήρχε αυτός ο ανταγωνισμός, ο καταναλωτής θα έβρισκε τις τιμές διπλάσιες και τριπλάσιες στα ράφια των υπεραγορών», είπε. Συμπλήρωσε ότι οι υπεραγορές απορροφούν τις αυξήσεις εδώ και πάρα πολύ καιρό, οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται.

Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν παρατηρήσει κάποιες διαφοροποιήσεις στις καταναλωτικές συνήθειες των Κυπρίων το τελευταίο διάστημα, ο Α. Χατζηαδάμου είπε ότι προς το παρόν δεν άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό, παρ’ όλο που υπάρχει μια ανησυχία για την αβεβαιότητα και τις αυξήσεις που παρατηρούνται.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.