Συνδικαλιστές της ΑΗΚ απορρίπτουν καταγγελίες του ΣΑΑΗ για ανάπτυξη αγοράς

Με σκοπιμότητα κατηγορούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για επηρεασμό πολιτικών αποφάσεων

 

Απορρίπτουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ καταγγελίες του Συνδέσμου Ανταγωνιστικής Αγοράς Ηλεκτρισμού (ΣΑΑΗ) σε επιστολή του προς την Επίτροπο Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανάπτυξη της Αγοράς Ηλεκτρισμού, όπως είδαν το φως της δημοσιότητας στον Τύπο. Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι ο ΣΑΑΗ καταγγέλλει αργή ανάπτυξη Δικτύων και Υποδομών ηλεκτρισμού από την ΑΗΚ, αμφισβητεί τη σωστή λειτουργία της Αγοράς, αποδίδοντας στην ΑΗΚ δήθεν μη συμμόρφωσή της στις απαιτήσεις του Λογιστικού και Λειτουργικού Διαχωρισμού, και «με σκοπιμότητα επιρρίπτουν ευθύνες και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ και μας αποδίδουν τάχα τον επηρεασμό πολιτικών αποφάσεων». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «Με αυτή τους την τοποθέτηση στην ουσία αμφισβητούν και προσβάλλουν, τόσο την Εκτελεστική, όσο και τη Νομοθετική Εξουσία».

Αντιστρέφουν τα πυρά και αναφέρουν ότι ο ΣΑΑΗ ενοχλείται «από το θάρρος και την επιμονή των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πληροφορούν σωστά την κοινή γνώμη, τους πολίτες αυτού του τόπου για όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν στον Τομέα της Ενέργειας». Σημειώνουν παράλληλα ότι «τόσο η ΑΗΚ, όσο και το Υπουργείο Ενέργειας, η ΡΑΕΚ και ο ΔΣΜΚ» έχουν υποχρέωση να διαψεύσουν τις καταγγελίες του ΣΑΑΗ και να στηρίξουν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων.


Αναφέρουν ότι η Πολιτεία αποφάσισε για το συμφέρον της οικονομίας του τόπου, όπως η ΑΗΚ δραστηριοποιηθεί στο νέο περιβάλλον με τη μορφή Καθετοποιημένου Οργανισμού, Λογιστικά και Λειτουργικά Διαχωρισμένου και ότι η ΑΗΚ έχει προσαρμοστεί και λειτουργεί με γνώμονα την απόφαση αυτή. «Πέραν τούτου, η ΑΗΚ έδωσε ό,τι της ζητήθηκε για να λειτουργήσει η Αγορά και συμμετείχε στην πρώτη και συμμετέχει ανελλιπώς και στη δεύτερη δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας της Ανταγωνιστικής Αγοράς Ηλεκτρισμού που διεξάγεται από τον Ανεξάρτητο Λειτουργό Αγοράς», σημειώνουν.

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν επίσης πως ο ΣΑΑΗ γνωρίζει πολύ καλά ποιοι έχουν φροντίσει να αποκλείσουν την πρόσβαση και να στερήσουν την ΑΗΚ από το να χρησιμοποιεί τεχνολογίες για μείωση του κόστους της παραγωγής της, τονίζοντας ότι για χάρη της ιστορικής αλήθειας, ο ΣΑΑΗ, «μέσω του προέδρου τους, έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι πραγματοποιούν υπερκέρδη».

Υπογραμμίζουν επίσης ότι αναμένουν όπως οι επηρεαζόμενοι Φορείς, όσο και τα αρμόδια Υπουργεία τα οποία έχουν πάρει τις σχετικές αποφάσεις, αποκαταστήσουν την πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.