Συνέχεια κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα

Δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα ενάντια στο «τροποποιητικό νομοσχέδιο περί εκπαιδευτικών» και τις παρεμβάσεις της Άγκυρας με την δημιουργία – όπως υποστηρίζουν – νέας συντεχνίας.

Σήμερα η συντεχνία των τ/κ καθηγητών (KTOEÖS) πραγματοποίησε στάση εργασίας από τις 8.30 μέχρι τις 11.30 επηρεάζοντας όμως και τις εξετάσεις στην μέση εκπαίδευση που ξεκίνησαν από την Τρίτη. Η στάση εργασίας έγινε σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας 3 ωρών (8.00 – 11.00) ανακοίνωσε σήμερα και η συντεχνία των τ/κ δασκάλων (KTÖS) σε 12 δημοτικά.

Οι δύο συντεχνίες των τ/κ εκπαιδευτικών αυτή την εβδομάδα πραγματοποιούν εκ περιτροπής στάση εργασίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η KTÖS θα πραγματοποιήσει αύριο στις 11 εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημοτικό σχολείου Κυθρέας και θ’ ανακοινώσει τις προτάσεις της συντεχνίας για την ασφάλεια στα σχολεία, «προβλήματα και λύσεις». Ο γγ της συντεχνίας, Μπουράκ Μαβίς δήλωσε σήμερα ότι το «υπουργείο παιδείας» είναι ανίκανο πια να παράγει λύσεις.

Οι δύο συντεχνίες ζητούν την άμεση απόσυρση του επίμαχου «νομοσχεδίου» που επηρεάζει την λειτουργία της παιδαγωγικής ακαδημίας Ατατούρκ – οι ίδιοι θεωρούν ότι επιδίωξη της «κυβέρνησης» είναι το κλείσιμό της – ενώ καλούν και τον «υπουργό παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου είτε να το αποσύρει, είτε να παραιτηθεί.

Σε δήλωσή της σήμερα στο λύκειο Τρικώμου, η πρόεδρος της συντεχνίας των τ/κ καθηγητών, Σελμά Εϊλέμ , πλαισιωμέενη και από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων του σχολείου, σημείωσε ότι παρ’ ότι το συγκεκριμένο κτίριο έχει αποδεχθεί ότι είναι επισφαλές σεισμικά, λύση δεν έχει βρεθεί.

Μαθητές αυτού του λυκείου μεταφέρονται καθημερινά στην παλιά «αστυνομική ακαδημία» στη Γιαλλούσα, ωστόσο και πάλι υπάρχουν προβλήματα μεταφοράς, σχολικών υποδομών, ελλιπούς προσωπικού. Το συγκεκριμένο λύκειο, σημείωσε, είναι ένα από τα πέντε σχολικά κτίρια που έχουν κριθεί ακατάλληλα για διδασκαλία μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy