Συνέχεια στη μείωση των ενεργών φορέων κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

epa08986880 Ambulances outside the Royal London hospital in London, Britain, 04 February 2021. Britain's national health service (NHS) is under sever pressure even as Covid-19 hospital admissions continue to fall across the UK. Some one thousand people are still dying each day from the disease. EPA/ANDY RAIN

Τα επίπεδα λοιμώξεων κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέχισαν να μειώνονται την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Βασιζόμενο σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, το ONS ανακοίνωσε ότι την εβδομάδα έως τις 27 Φεβρουαρίου υπήρχαν 280.000 ενεργοί φορείς του ιού στην κοινότητα.

Αυτό μεταφράζεται σε έναν φορέα στους 230 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 1/3 σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Παράλληλα, η τιμή R του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού παρέμεινε κάτω από τη μονάδα και αυτή την εβδομάδα, αν και με οριακή αύξηση της κατώτατης τιμής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστημονική επιτροπή SAGE που συμβουλεύει την Κυβέρνηση, η τιμή R είναι μεταξύ 0,7 και 0,9 από 0,6-0,9 την περασμένη εβδομάδα.

Η νέα εκτίμηση σημαίνει ότι οι νέες λοιμώξεις μειώνονται από 3% έως 5% κάθε μέρα.

Η μοναδική περιοχή της χώρας στην οποία το R φτάνει τη μονάδα (στην ανώτερη τιμή του) είναι η ΒΑ Αγγλία και το Γιόρκσιρ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.