Συνεχής διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο υποκλοπών

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δεν έχει τέλος ο διεθνής διασυρμός για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα συνεχίζει να κάνει το γύρο του κόσμου, με τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν εκτενή αφιερώματα.

Χθες Πέμπτη ήταν η σειρά του BBC, που μετέδωσε 5λεπτο ρεπορτάζ, στο οποίο περιγράφει αναλυτικά όλο το χρονικό γύρω από τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Επίσης, αναφέρεται στο πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, μετά τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το Predator. Μάλιστα, περιλαμβάνει και απόσπασμα από το πρόσφατο διάγγελμα Μητσοτάκη, στο οποίο ισχυριζόταν: «Αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ».

Στο BBC μιλά ο Ρον Ντίμπριτζ, διευθυντής του Citizen Lab, του εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο του Καναδά που εντόπισε το Predator στο κινητό του Θανάση Κουκάκη και τώρα συνεργάζεται με την τεχνική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου.

«Το τελευταίο σκάνδαλο στην Ελλάδα είναι ένα από πολλά που έχουμε δει στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο», τονίζει, ενώ σημειώνει ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν κακόβουλα λογισμικά τέτοιου είδους «τείνουν να τα πουλούν μόνο σε κυβερνήσεις».

Στα καθ’ ημάς, μετά από το σεισμό που προκάλεσε το σκάνδαλο παρακολουθήσεων στην Ελλάδα -με κυπριακές προεκτάσεις- ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θυμήθηκε… λίγο αργά να κάνει δήλωση για το ζήτημα, καθώς μόλις χθες το επιτελείο του με ανακοίνωση ανέφερε πως είναι νομική και ηθική υποχρέωση της Πολιτείας να διερευνήσει τυχόν διασύνδεση της Κύπρου με την υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου επισημαίνεται ότι κ. Χριστοδουλίδης θεωρεί ότι η Πολιτεία οφείλει «να διερευνήσει τυχόν διασύνδεση της Κύπρου με την υπόθεση, ώστε να εξαλείψει, εφόσον δεν υπάρχει διασύνδεση, οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με τη χώρα μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.