Συνεχής η δουλειά στις Βρυξέλλες

Ν. Κιζίλγιουρεκ και Γ. Γεωργίου υποδέχθηκαν 55μελης αποστολή του ΑΚΕΛ που βρέθηκε στις Βρυξέλλες

Απεσταλμένος στις Βρυξέλες: Παναγιώτης Βασιλείου

Συνάντηση με τους δύο Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ είχε το πρωί της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2019 αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ που βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή του GUE/NGL με θέμα «Το Κυπριακό, Ομοσπονδιακή Λύση και Ευρωπαϊκές Προεκτάσεις».
Τα μέλη της αποστολής η οποία αποτελείτο από 55 άτομα, Ε/Κ και Τ/Κ, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης και για τις ενέργειες και τα έργα των κ.κ. Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και Γιώργου Γεωργίου από την ημέρα που ανέλαβαν τα νέα τους καθήκοντα.

Ψήφισμα για το θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, χρηματοδότηση ύψους τριών εκατομμύριων ευρώ για τη ΔΕΑ, ενός εκατομμύριου για τον παιδικό καρκίνο, επιστολή για το κουρδικό, καθώς επίσης και ψήφισμα για τον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Ακουγιού, ήταν μερικές από τις ενέργειες των δύο Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, με τη συνδρομή σε κάποια από τα θέματα και των υπόλοιπων τεσσάρων Ευρωβουλευτών της Κύπρου.

Επίσης ο κ. Γεωργίου είχε προβεί σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις επιχειρηματικές ενέργειες του Αρχιεπισκόπου στην Γεροσκήπου, ενώ ο κ. Νιαζί σημείωσε και για το γραφείο που ανοίγει στα κατεχόμενα με σκοπό τη λύση των προβλημάτων Τ/Κύπριων συμπατριωτών μας.

Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ τόνισαν εκ νέου την προσπάθεια και τον αγώνα που δίνουν από μεριά τους για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, τη άψογη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και Αριστεράς των Πρασίνων των Βόρειων Χωρών, η οποία αποτελείται από 41 άτομα.
Οι δύο Ευρωβουλευτές τόνισαν επίσης και την εξαίρετη δουλειά των προκατόχων τους οι οποίοι άφησαν πλούσιο έργο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News