Συνέχιση της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ η επιλογή Ν. Χριστοδουλίδη

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Με κάθε σεβασμό προς όλες τις υποψηφιότητες που διεκδικούν το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, βάσει του εκλογικού μας συστήματος, όπου απαιτείται το 50% συν μια ψήφος για να εκλεγεί κάποιος στο προεδρικό αξίωμα, και σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις μόνο τρεις υποψηφιότητες έχουν προοπτικές να συναγωνιστούν μεταξύ τους, για να περάσουν οι δύο από τους τρεις στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι είναι οι κ.κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης και ανάμεσά τους θα δοθεί σκληρή μάχη.

Μπορεί να είναι τρεις οι υποψηφιότητες, αλλά οι επιλογές είναι δύο. Είτε αλλαγή με υποψήφιο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, είτε συνέχιση της υφιστάμενης διακυβέρνησης ΔΗΣΥ με Χριστοδουλίδη ή Αβέρωφ. Ο μόνος υποψήφιος που είναι ο φορέας της αλλαγής και έχει σοβαρές προοπτικές νίκης στις προεδρικές εκλογές είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης. Οι κ.κ. Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης πρεσβεύουν τις ίδιες πολιτικές. Δηλώνουν συνεχιστές της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ και πίσω από αυτές τις δύο υποψηφιότητες βρίσκεται ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μοιράζει παιχνίδι.

Μετά από ένα χρόνο προεκλογικής εκστρατείας, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει επενδύσει στην υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Χριστοδουλίδης την περασμένη Κυριακή σε συνέντευξή του στην εφ. «Καθημερινή» δήλωσε ότι ο ΔΗΣΥ θα είναι στην εξουσία. Κι αυτό θα γίνει με τα δεκανίκια των ηγεσίων ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα είναι η στάση και οι επιλογές που έκαναν οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.  Στηρίζουν Χριστοδουλίδη, γνωρίζοντας ότι είναι η επιλογή Αναστασιάδη, ενώ ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης τούς αδειάζει καθημερινά, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι συνεχιστής της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι ενδεχόμενη επιλογή Ν. Χριστοδουλίδη είναι επιλογή για να μείνει στην εξουσία άλλα πέντε χρόνια η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Ν. Αναστασιάδη.

Επομένως, ο κάθε ψηφοφόρος που ανήκει είτε στο ΔΗΚΟ, είτε στην ΕΔΕΚ, είτε σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα ή σχηματισμό και ζητά να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων για να επέλθει η αλλαγή, μία και μόνη επιλογή έχει, που είναι η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη. Το διακύβευμα λοιπόν είναι είτε αλλαγή με Α. Μαυρογιάννη, είτε θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα με Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη. Εμείς, οι πολίτες, επιλέγουμε και ψηφίζουμε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.