Συνεχιστές του success story οι Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία, Αβέρωφ Νεοφύτου, προτάσσει στην προεκλογική του εκστρατεία τα θέματα της οικονομίας και αυτοπαρουσιάζεται ως ο ηγέτης που μπορεί να χειριστεί την οικονομία καλύτερα. Αυτό μας έλεγε και ο απερχόμενος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, ότι «η κρίση θέλει ηγέτη»! Ο κ. Αβέρωφ δεν μας υπόσχεται κάτι διαφορετικό, αφού μας αποκάλυψε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα επαναδιορίσει ως Υπουργό Οικονομικών τον κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Είναι πραγματικά πολιτικό θράσος να παρουσιάζουν το «φαγοπότι» και τη διάλυση του Συνεργατισμού, τη βιομηχανία των «χρυσών» διαβατηρίων, τη διάλυση της μεσαίας τάξης και τη φτωχοποίηση του λαού μας ως σωστή οικονομική διαχείριση!

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη βρίσκεται δέκα ολόκληρα χρόνια στην εξουσία και θέλει να μας κυβερνήσει άλλα πέντε με τις ίδιες οικονομικές πολιτικές και συνταγές. Οικονομικές πολιτικές που ευνόησαν τους λίγους ημέτερους και συμπεθέρους σε βάρος των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων του λαού μας.

Οι κ.κ. Αναστασιάδης – Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης επιλέγουν να κινδυνολογούν με την οικονομία και να παρουσιάζονται ως ηγέτες που μπορούν να την χειριστούν, γνωρίζοντας ότι είναι οι δικές τους αποφάσεις που σκόρπισαν αβεβαιότητα. Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να αντέξουν την ακρίβεια και είναι καταχρεωμένα. Οι μικρές επιχειρήσεις οδηγούνται σε πτώχευση και δεν έχουν πρόσβαση σε δανεισμό ή στήριξη. Οι νέοι μας αναγκάζονται να εργάζονται με εξευτελιστικούς μισθούς αφού η κυβέρνηση αυτή δημιούργησε, όπως λέμε, τη γενιά των 1.000 ευρώ! Αυξήθηκε η αβεβαιότητα και για τα νεαρά ζευγάρια, για τα οποία έγινε άπιαστο όνειρο η απόκτηση στέγης. Οι ηλικιωμένοι παίρνουν συντάξεις που δεν αρκούν ούτε για τον μισό μήνα. Η αγοραστική αξία των μισθών έχει μειωθεί και ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει, αδειάζοντας εντελώς το καλάθι του νοικοκυριού! Την ίδια ώρα, ο πλούτος συγκεντρώθηκε στα χέρια των τραπεζών και των ολίγων επιχειρηματιών.

Αυτά είναι τα οικονομικά επιτεύγματα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – Αβέρωφ – Νεοφύτου. Όσοι τα ζούμε και τα βιώνουμε καθημερινά, έχουμε χρέος να συστρατευθούμε με την προοδευτική αλλαγή και την υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη για μια νέα οικονομική πολιτική, όπου η ανάπτυξη θα είναι για όλους και θα υπάρχει δικαιότερη κατανομή και ανακατανομή του εθνικού πλούτου.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy