Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Νέα Σαλαμίνα

Η Νέα Σαλαμίνα βρίσκεται στην καλύτερή της αγωνιστική κατάσταση

Η Νέα Σαλαμίνα συνεχίζει να εντυπωσιάζει και με την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας και το κυριότερο καθιερώθηκε στη πρώτη εξάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε πολύ καλό μομέντουμ, η ψυχολογία είναι στα ύψη και όσο κερδίζει η ομάδα τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα. Η νίκη το περασμένο Σάββατο ήταν πολύ σημαντική γιατί έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα να βλέπει πιο ψηλά, όπως θέλει και ο προπονητής της Σάββας Πουρσαϊτίδης. 


Η βαρωσιώτικη ομάδα ξεπέρασε και τις σημαντικές απουσίες που είχε στο παιγνίδι του Σαββάτου αλλά το κυριότερο είναι ότι βρήκε δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, πράγμα το οποίο οφείλεται κυρίως στον Κίνγκσλεϊ ο οποίος έχει αναγεννηθεί. Ο Νιγηριανός επιθετικός στα τρία τελευταία παιγνίδια έχει πετύχει έξι τέρματα και έφτασε τα εννέα στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Πέραν από τον Κίνγκσλεϊ όμως εκείνο που μετρά είναι ότι η Νέα Σαλαμίνα λειτουργεί ως ομάδα και δεν εξαρτάται από καμία μονάδα. Μπορεί ο Νιγηριανός να αποτελεί τον βασικό εκφραστή των τερμάτων για την ομάδα, αλλά για να φτάσει η μπάλα σε αυτόν γίνεται ομαδική δουλειά.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης κάτι ήξερε μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού λέγοντας ότι η ομάδα μπορεί να κοιτάζει πιο ψηλά. Απόδειξη αυτού τα τρία συνεχή επιτυχή αποτελέσματα, αλλά και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Η Νέα Σαλαμίνα μέχρι την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος κρατάει την τύχη στα χέρια της. Μπορεί να έχει δύσκολο πρόγραμμα ενώπιόν της καθώς έχει ακόμη ν’ αντιμετωπίσει ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, ΑΕΚ (εκτός) και Απόλλωνα (εντός) αλλά βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να της απαγορεύσει να πετύχει τον στόχο για είσοδο στην πρώτη εξάδα. Να μην ξεχνάμε ότι έχει και δύο παιγνίδια εντός με ΕΝΠ και Δόξα, όπου έχει όλα τα φόντα να τα κερδίσει.

Η ουσία από εδώ και πέρα για τη Νέα Σαλαμίνα, είναι να συνεχίσει να έχει την καλή της αγωνιστική εικόνα. Αν το καταφέρει αυτό τότε δεν έχει να φοβηθεί από καμία ομάδα, άλλωστε το έδειξε η μέχρι στιγμής πορεία της στο πρωτάθλημα.