Συνεχίζει να λέει τα δικά του ο Σεντόπ για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ, δήλωσε ότι η «τδβκ» θα διατηρήσει για πάντα την «ανεξαρτησία» και την “ύπαρξή” της και εξήρε την παραχώρηση καθεστώτος παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών.

Ο Σεντόπ συναντήθηκε χθες με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τον «πρόεδρο» της «βουλής» στα κατεχόμενα Ζορλού Τορέ.

Ο Σεντόπ είπε ότι νιώθει σαν στο σπίτι του και ότι από τον Απρίλιο του 2021 ξεκίνησε μια νέα περίοδος στην «τδβκ» όταν ο Τατάρ ανέλαβε τα ηνία. Δήλωσε ότι δεν έχει νόημα ή όφελος να δοκιμάσεις αυτά που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν.


Για το καθεστώς παρατηρητή στο ψευδοκράτος στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών είπε πως έχουν διανύσει σημαντική απόσταση και θύμισε ότι τον Απρίλιο του 2023 η Τουρκία θα αναλάβει την προεδρία του Οργανισμού.

Ο Τατάρ για το ίδιο θέμα είπε πως η αποδοχή στον Οργανισμό ανοίγει άλλες πόρτες και στέλνει μήνυμα στη διεθνή κοινότητα. Επανέλαβε ότι η επίτευξη λύσης στην Κύπρο είναι πλέον δυνατή «με τη συνεργασία δύο ξεχωριστών κυρίαρχων ισότιμων κρατών».

Ο Τορέ στις δικές του δηλώσεις είπε ότι «είμαστε οι Τούρκοι της Κύπρου που ήρθαν στην Κύπρο κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία και εγκαταστάθηκαν εδώ. Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.