Συνεχίζει πυρετωδώς τις διεργασίες για σχηματισμό «κυβέρνησης» ο Φαΐζ Σουτζιούογλου, στις 9 Ιανουαρίου οι «εκλογές

Τα συλλογικά όργανα του Κόμματος Εθνικής Ενότητας συνήλθαν χθες όπου και έδωσαν εντολή στον ηγέτη του κόμματος Φαΐζ Σουτζιούογλου να αρχίσει τις διεργασίες για σχηματισμό προσωρινής «κυβέρνησης» αλλά και για τη διεξαγωγή παράνομων εκλογών στις 9 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», σε δηλώσεις του ο κ. Σουτζιούογλου είπε ότι τα όργανα ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση για τις «εκλογές».

Είπε ακόμα σήμερα Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ στον οποίο θα παρουσιάσει την πρόταση του για την νέα “κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στην νέα “κυβέρνηση” είπε ότι αυτή θα είναι μοντέλου “8+2” δηλαδή σε αυτή θα συμμετέχουν 8 “υπουργοί” από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και 2 από το τ/κ Δημοκρατικό Κόμμα.

Δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Ντιγιαλογκ» αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο «υπουργικό» θα συμμετέχουν οι «υπουργός υγείας» ο Αλί Πιλλί, «υπουργός μεταφορών» Μεντές Γκιουντούζ και «υπουργός οικονομίας» ο Σουνάτ Ατούν ενώ «υπουργός εξωτερικών» ο Ογουζχάν Χασίπογλου.

Η συνεδρία των συλλογικών οργάνων του κόμματος συνήλθε για πρώτη φορά υπό την ηγεσία του Φαΐζ Σουτζιούογλου, μετά και την εκλογή του στο συνέδριο του κόμματος την περασμένη Κυριακή.

Εξάλλου σε δηλώσεις της η “πρόεδρος” του “ανώτερου εκλογικού συμβουλίου” Ναρίν Σεφίκ είπε ότι αν θα γίνουν οι “εκλογές” στις 9 Ιανουαρίου θα πρέπει μέχρι και την επόμενη βδομάδα να γίνουν οι τροποποιήσεις στις σχετικές “νομοθεσίες” ώστε να υπάρχει το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται από τον “νόμο” πριν τη διεξαγωγή τους.

Είπε ακόμα ότι το “ανώτερο εκλογικό συμβούλιο” είναι έτοιμο για τις “εκλογές”.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.